Fietstijden.nl community

Welkom bij de fietsers community van Fietstijden.nl. Hier zie je de laatste fietstijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook fietsen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je fietstijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Fietstijden.nl over fietsen en alles wat erbij komt kijken.

Toerversie Utrecht

Gepost door Edwin den Tek op dinsdag 30 juni 2015 18:03

Daar stonden we (Dennis, Hans, Jan, Reindert en ondergetekende) dan in ons gele Lotto-shirt tussen zo'n 13.000 mededeelnemers op het zonovergoten Jaarbeursplein. Nét zoals de profs begonnen we de éérste 14 km. door de stad geneutraliseerd om vervolgens op eigen tempo over het verkeersvrije deel van de 2de etappe te koersen. Ondanks dat we over een stukje vrijgemaakte A12 richting Leidsche Rijn fietsten, moesten we op de brede snelweg toch even stilstaan vanwege een valpartij (de éérste van de dag én helaas niet de laatste). Bekomen van de schrik vervolgden we onze weg richting De Meern. Hierna vervolgden we de route langs de Hollandsche Ijssel richting Oudewater. Door de enorme drukte bij de start en doordat naar ons idee alles door elkaar startte, ontstonden er af en toe hachelijke situaties doordat de snelle jongens in grote groepen langzame deelnemers passeerden. Hierbij stuurden ze veel te snel naar rechts, waardoor de achtersten in de grote snelle groepen de "langzamere" deelnemers af en toe behoorlijk afsneden. Het was dan ook niet verwonderlijk dat dit een keer fout moest gaan....én dat gebeurde dan ook op zo'n 50 meter voor onze neus. Een snellere deelnemer uit een groep tikte bij het passeren het stuur van een iets langzamere renner aan, met een behoorlijk zware valpartij tot gevolg. Gelukkig reed er een gemotoriseerde politieagent vlak achter ons die meteen zijn motor voor het slachtoffer zette en de andere hulpdiensten kon waarschuwen. Bleek rond onze neuzen trapten we er toch weer vrolijk op los. Bij Papekop konden we ons tegoed doen aan een krentenbol, Snelle Jelle, een banaantje en was er gelegenheid de bidons bij te vullen. Inmiddels was de lucht betrokken en vielen er wat spatjes. Na de versnaperingen genuttigd te hebben bogen we nu naar het noorden af richting Woerden. Dennis werd onder applaus Kockengen binnengeloosd, waarna de laatste loodjes via Haarzuilens naar Utrecht afgelegd werden onder een bewolkte hemel waar inmiddels geen spetters meer uitvielen. Na een rondje Utrecht belandden we weer op het Jaarbeursplein waar de finish lag. Ondanks de enorme drukte en de vele valpartijen een zéér geslaagde tocht!!

Foto's bij deze blogpost

Bunnik.jpg

Statistieken van deze tijd

Afstand
75,5 km
Tijd
03:49:42
Snelheid
19,72 km/u
Calorieën
2260 kcal

Laatste training voor Toerversie Utrecht

Gepost door Edwin den Tek op donderdag 25 juni 2015 13:39

Gisteren (woensdag 24 juni 2015) m'n laatste "trainingsrondje" gereden voor de Toerversie Utrecht van aanstaande zondag. Ik had besloten om het mezelf niet té makkelijk te maken en besloot het éérste stuk met 't windje in m'n rug te gaan fietsen, zodat het laatste gedeelte hét zwaarste stuk zou gaan worden. Eerst ging m'n route richting Schelluinen om vervolgens bovenlangs Gorinchem te fietsen in de richting van Arkel. Bij Arkel de dijk langs de Linge genomen tot Leerdam. Hierna de Linge aan de andere kant gevolgd tot Asperen, om daarna af te zakken naar Herwijnen. Vanaf hier de Waal gevolgd én de Martinus Nijhoffbrug overgestoken naar Zaltbommel. Vanaf hier ging het vol tegen de wind in naar Brakel, waarna ik de Afgedamde Maas over moest steken bij de Wilhelminasluis (Andel). Nu volgde m'n route langs de Afgedamde Maas tot aan Woudrichem. Langs de Boven Merwede ging het nu richting Merwedebrug, om het laatste stukje terug naar huis te pakken. Al met al een rondje van 75 km. Tegen de afstand van de Toerversie Utrecht hoef ik zondag dús niet op te zien....hooguit tegen de hoeveelheid pollen in de lucht!!

Kennismaking met Fietstijden.nl

Gepost door Edwin den Tek op donderdag 18 juni 2015 20:44

Na eerder vanmorgen tevergeefs geprobeerd te hebben om m'n rit van Puttershoek naar Gorinchem (39,39 km.) met behulp van Fietstijden.nl te registreren (wat er mis ging weet ik nog steeds niet), heb ik vanmiddag tijdens m'n "Rondje Hardinxveld" (16,05 km.) tóch maar 'n nieuwe poging gewaagd. Deze tweede kennismaking met de app verliep dus wel goed, inclusief routekaartje én al. Voorlopig mag de app dus blijven én zullen m'n ritten hier gearchiveerd gaan worden.

11 juni 2015 Neus afhalen bij Van Avondt

Gepost door Promomobiel.be op woensdag 17 juni 2015 22:11

Vanavond mocht ik bij Van Avondt mijn geverfde neus gaan ophalen. Het was mooi gedaan!! En dan nog wel gratis.
Vervolgens gestopt aan de Wasstraat en een afspraak gemaakt voor dinsdag 16 Jun teneinde bij hen te passeren met de eWAW

Cabrio

Gepost door Promomobiel.be op woensdag 17 juni 2015 22:05

Volle zomer en dus maar eens gaan zoeken naar het vizierzakje. 's Avonds bestudeerd hoe ik het vizier diende op te rollen. En hem zo opgerold meegenomen. Eigenlijk is het voor het eerst - na een eerste schuchtere poging - dat ik voor cabrio ging. En ja hoor! opnieuw was er lichte regen, maar niet zwaar genoeg om het vizier weer uit te halen. Wel genoeg om te slippen!!! Ben toch verder blijven cabrio rijden.
PS: nog eens de helm getest, maar ook met cabrio ging dat niet.

Nieuwe marathons plus geplaatst

Gepost door Promomobiel.be op woensdag 17 juni 2015 22:01

Ik zat al een tijdje over de 5000 km met mijn huidige bandjes. Had ook al een tijdje de nieuwe bandjes in stock, maar dacht, we wachten nog wat af. Doch deze ochtend in Nossegem regende het licht en ging ik zwaar in de remmen. Links voor had ik geen grip. Dus tijd om tot actie over te gaan. Ca op 20.000 km.

1400 km

Gepost door lotte hendriks op maandag 15 juni 2015 10:39

Het is gelukkig heerlijk weer. De kilometers lopen langzaam maar gestaag op. Kan het uitwaaien ook goed gebruiken op het ogenblik.
Mijn remblokken waren versleten dus berg af was even een probleem, maar nieuwe blokken erop en remmen opnieuw afgesteld. De bergen zijn nu geen probleem meer.

opnieuw draai de hele kracht

Gepost door nehlnmlv op vrijdag 29 mei 2015 03:54

gesneden ut zeker een dag het was niet antagruel hij nooit was een beul t werd de

antagruelion vervaardigd en gevormd in een halster en die in de plaats en het kantoor van een das n dat voorwaar solecized ze

en sprak niet goed tenzij je ze zou verontschuldigen door munitie voor de vreugde van hun aankomst aan deze nieuwe hemelse
plaatsen en opladen die tonitrual geweren van die artillerie tegen ons waarin we het meest

vertrouwde hen is het alsof ze naar voren zullen ingesteld op het grondgebied van de oon waar het passeren van zowel ercury

binnenvallen en enus de VN zal hen dienen voor een fakkel aan de weg van ars naar Upiter tonen en aSchakel e zullen dan niet

in staat zijn om de onstuimigheid van hun inbraak weerstaan noch zet een onderbreking van hun binnenkomst in op alle welke

regio's woonplaats of herenhuizen van de spangled firmament zij alle gedachten moeten zien om te verblijven in om door te
http://www.srfeiexas.com/dameszwemkleding--c-35.html
reizen voor hun recreatie bll de hemelse tekenen samen met de constellaties van

Er komt een opleiding voor wielrenners in West-Brabant

Gepost door Wim Zwang op zondag 17 mei 2015 21:24

HOOGERHEIDE – Er komt in de gemeente Woensdrecht een opleidingscentrum voor veldrijders, mountainbikers en wegwielrenners. Dat is donderdag bekendgemaakt tijdens een persbijeenkomst in Ossendrecht.

Het opleidingscentrum is een langgekoesterde wens van de gemeente en kan nu worden gerealiseerd vanwege financiële steun van de provincie Noord-Brabant.

Jonge talenten

De bedoeling is dat jonge talenten professionele begeleiding krijgen en dat er zo meer toprenners als Mathieu en David van der Poel naar boven komen drijven.

Het streven is snel van start te gaan, maar een datum is er nog niet.Theeth smiley

Foto's bij deze blogpost

Er_komt_een_opleiding_voor_wielrenners_in_West-Brabant.jpg

Opnieuw beginnen

Gepost door Manoah Sieraad op zondag 17 mei 2015 20:17

38 jaar en een paar kilo te zwaar...... dat was de conclusie die ik een aantal weken geleden trok toen ik mezelf na het douchen in de spiegel bekeek.
In mijn schuur hangt een prachtige Specialized Hard Rock 29er en in de gang staan mijn loopschoen stof te verzamelen.
Het afgelopen jaar heb ik het grote smoezenboek vaak ter hand genomen om te voorkomen dat ik mezelf overmatig fysiek inspande met als resultaat de hierboven beschreven conclusie.
Niet leuk, vooral niet als je van jezelf weet dat je altijd wel redelijk sportief door het leven ging: Ex beroepsmilitair dus bewegen is mij niet vreemd.
Dan dus op zoek naar motivatie en die kwam uit onverwachte hoek: De overbuurman had een mountainbike gekocht. Hij had totaal geen ervaring met deze fiets dicipline en hij vroeg mij of ik zin had om een keer samen op te stappen voor wat tips en tools.
Zo gezegd zo gedaan.....inmiddels ben ik 2 weken, 107 km fietsen en 10 km hardlopen verder. Mijn eetpatroon is weer op de schop en de kilo's vliegen eraf. Doelen zijn gesteld en morgen avond staat er weer een rondje fietsen op het programma.
Streven? onder de 90 kg wegen, 10 km hardlopen en de top 10 van mtbroutes rijden.
2015 wordt mijn jaar!

Bekijk alle blog posts

Fietstijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden fietsers op Fietstijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Fietstijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Fietstijden.nl.

Bekijk komende week

Wielerclubs

Er zijn honderden wielerclubs actief op Fietstijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Fietstijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een fietser

Op zoek naar iemand op Fietstijden.nl?

Zoek een fietser