Fietstijden.nl community

Welkom bij de fietsers community van Fietstijden.nl. Hier zie je de laatste fietstijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook fietsen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je fietstijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Fietstijden.nl over fietsen en alles wat erbij komt kijken.

gestart met fietsen

Gepost door lotte hendriks op dinsdag 30 september 2014 18:32

vorige week begonnen met fietsen van huis naar werk en terug. Gezien mijn slechte conditie, de afstand naar mijn werk (19 km) en de te rijden route (zeer heuvelachtig), me zelf getrakteerd op een electrische fiets. Nu 3 dagen naar het werk gefietst en al 1x koffie wezen drinken op 11 km afstand op de fiets. Valt tot nu toe mee. De coach van fietstijden.nl steunt me prima onderweg. Hem vandaag gemist omdat de batterij van mijn telefoon leeg was. De route van vanmiddag is helaas ook niet geregistreerd.
Mijn eerste "badges" al verdiend.Leuke stimulans om door te gaan.
1e regenbui ook prima doorstaan, al was ik wel iets uit mijn regenpak van tig jaar terug gegroeid.

Het begin is er.

Gepost door Ruud op woensdag 24 september 2014 19:17

Vorige week begonnen met fietsen op mijn giant x sport 3. Eerst maar een ritje van 12 km. Vervolgens 22 km, 30 km en weer 12 km. Gemiddelde snelheid 17,5 km p.u. Deze week op maandag getracht hetzelfde programman af te werken, maar door mijn bronchitis was dat niet te doen. Weekje rust nemen maar. Wil volgende week een route vsn ca 40 km gaan fietsen in de Alblasserwaard. Uiteindelijk is mijn 1e doelstelling 50 km aaneengesloten te fietsen met een gemiddelde snelheid vsn 20 km p.u.

rondje nh met ed

Gepost door Jelle de Klerk op donderdag 11 september 2014 17:17

via noord naar t Twiske, via Monnikedam langs de dijk terug naar het cs.

bijna thuis vanuit stilstand omgevallen om dat m'n clip niet meteen los ging.
Had gelukkig helm op. kras op t been maar verder niets.

lekker zonnetje; wind NO

## 19-08-2014 ## 1ste keer fietsen sinds 15 a 20 jaar (2 reacties)

Gepost door Danny van scheppingen op dinsdag 19 augustus 2014 14:45

Ok even een samenvatting:

zadel
  • pijnlijk
  • te laag
kleding
  • GEEN te strakke kleding dragen!!
verdere conclussies
  • 60 kg meer maakt wel degelijk uit!

Hopelijk is het volgende bericht wat positiever want vandaag kwam niet erg hoog uit op de fun-scale!

Fietsbarbecue 2014

Gepost door Mark Klein Ganseij op donderdag 31 juli 2014 19:42

Fietshelden,

Met de vakantieperiode in volle gang genieten de meesten van ons momenteel van een vakantie in binnen- of buitenland, of staat deze binnenkort gepland. Dat neemt niet weg dat ook de beroemde en beruchte fiets BBQ van ICS zijn doorgang zal hebben, om precies te zijn het eerste weekend van september, direct na de grote vakantie!
Noteer s.v.p. allen zaterdag 6 september in de agenda's en laat vooral even weten of je aanwezig bent en met hoeveel? Vrouwen en kinderen zijn natuurlijk ook dit jaar weer van harte welkom!
Net als voorgaande jaren is de bijdrage voor volwassenen €15,- de mini aspirant leden worden vrijgehouden uiteraard.

Alvast bedankt voor jullie aanmeldingen(of afmeldingen) en tot dan,

Groeten,

Mark en Gerdien

Garmin VIRB 2

Gepost door Dirk op maandag 7 juli 2014 16:05

Nog maar eens een filmpje gemaakt. Theeth smiley https://www.youtube.com/watch?v=fWi5yC_DD9o Een slalom met de camera op de voet. De helm bevestiging heb ik hiervoor gebruikt. Ik heb ook een film gemaakt van een skeelertochtje, zowel met camera op de helm als op de schouder. Op de helm is op zich goed te doen, op de schouder was niet zo'n succes bij het skeeleren. Te onrustig beeld. Nadeel van een tocht is dat ik het zelf al saai vond om naar te kijken. Laat staan als je niet veel om skeeleren geeftConfused smiley . Dus die heb ik maar niet geupload.

Garmin VIRB

Gepost door Dirk op zondag 29 juni 2014 00:39

Enkele weken geleden werd ik winnaar van een Garmin VIRB op fietstijden.nl Helemaal blij natuurlijk. Theeth smiley Je wint tenslotte niet elke dag een ding ter waarde van 400 dollar.
Afgelopen woensdag mocht ik hem dan ontvangen. En toen had ik (ondanks dat ik vind dat ik niet mag zeuren) een kleine teleurstelling. Sad smiley Er zat geen sd-kaartje bij en ook geen helm of fietssteun. Een sd-kaartje is natuurlijk snel gekocht, maar de bevestiging voor helm en fiets heb ik bij Garmin moeten bestellen en dat duurt wel even. Vandaag daarom maar de wel bijgeleverde dashboard steun op het stuur van mijn toerfiets bevestigd en een stukje gereden om mijn belofte mijn ervaringen te delen gestand te doen.
De camera ziet er robuust uit en is erg simpel te bedienen. Zeker fijn is de grote schuifknop voor het opnemen. Ik ga er vanuit dat als ik later de camera op mijn helm heb zitten, dat ik die knop ook wel zonder hem te zien kan bedienen. Maar goed daar ga ik het later nog wel eens over hebben. Voor een diepte review van de virb verwijs ik graag naar DC rainmaker: http://www.dcrainmaker.com/2013/12/garmin-depth-review.html
Omdat ik op de weg ben gaan fietsen is het een weinig spectaculair filmpje geworden. Maar voor een eerste filmpje vind ik het wel aardig geslaagd. En ook het videobewerken met het gratis programma virb edit is niet zo zeer moeilijk, maar het maken van een goed filmpje is dat wel. Overigens werd met Virb Edit ook de software van de virb geupdated. En ook dat ging heel goed. Is er dan niks misgegaan? Helaas wel.. Er is ook een app voor de virb. Met deze app kun je de virb vanaf je telefoon bedienen. En die vond mijn virb elite helaas geen virb elite en zei toen doe het zelf maar. Dat probeer ik later nog wel een keer uit. Het syncen met mijn hartslag band en met mijn GSC 10 verliep ook goed. Dus ook die gegevens worden door de virb opgeslagen.
Wat ik wel een eigenaardigheid van de virb vind, is dat hij meteen een spoor begint op te nemen na het aanzetten. (nu ja nadat hij een verbinding met de satelieten heeft) maar dat moment is niet exact vast te stellen. Ik ben een forerunner gewend, die zet je aan wacht op satelietverbinding en pas als je hem laat opnemen begint dat ook. De virb legt 2 verschillende tracks vast: een spoor dat dus gaat lopen vanaf aanzetten tot uitzetten en een spoor dast gelijkloopt met de videoopnames.
Ik heb een klein stukje gefietst, hier kun je de activiteit vinden:
http://www.fietstijden.nl/mijn/tijden/details/3763802 (virb) en http://www.fietstijden.nl/mijn/tijden/details/3763833 (forerunner)
fietstijden herkende de VIRB wel, maar na 5 minuten wachten heb ik het automatisch uploaden van het .fit bestand afgebroken, er leek niks meer te gebeuren. Toen heb ik het .fit bestand met de bestandsuploader geselecteerd en alsnog upgeload. Helaas is de gps informatie, hr en trapfrequentie daarmee niet geupload, wel de snelheid. Deze informatie zit er wel in, in sporttracks kreeg ik deze info wel te zien.
Dit is het filmpje : http://youtu.be/GFh8FCcab0w

Foto's bij deze blogpost

2014-06-28 13.10.31.jpg 2014-06-28 13.11.53.jpg

Donateurs gezocht voor Homeride 2014

Gepost door Ronald Brugmans op donderdag 19 juni 2014 09:47

“Beste mede wielrenners,

Dit jaar fiets ik mee met HomeRide. Een 500 kilometer lange wielertocht waarbij ik met mijn team No Limit Cycling uit Zeist binnen 24 uur, van Groningen naar Maastricht fiets. Hiermee haal ik geld op voor het Ronald McDonald Kinderfonds en verklein ik de afstand tussen zieke kinderen en hun ouders.

Om te mogen starten moeten wij 7000 euro binnen halen, nu staat de teller op 5900 euro.

Met deze brief wil ik een beroep op u doen voor een zeer gewaardeerde financiële bijdrage, klein of groot, voor dit goede doel.

Waar gaat het om?
Het Ronald McDonald Kinderfonds is een geweldig goed doel, dat ervoor zorgt dat zieke kinderen in het ziekenhuis hun ouders altijd dichtbij hebben. Moet je je indenken dat je kind kanker heeft, of een ernstige hartafwijking, of een stofwisselingsziekte. Het enige wat je dan kan doen als ouder is er zijn voor je kind, hem vasthouden en troosten als dat nodig is. De Ronald McDonald Huizen maken dat mogelijk. Ouders logeren vlakbij het ziekenhuis en kunnen op ieder moment bij hun zieke kind zijn. En dat heeft ook nog een bewezen positief effect op het genezingsproces.

HomeRide
Maar om de Ronald McDonald Huizen draaiend te houden, is er veel geld nodig. Om dat geld bij elkaar te brengen wordt op 28 en 29 juni HomeRide voor de vierde keer georganiseerd. Een 24 uur durende fietstocht van 500 kilometer (van Groningen naar Maastricht) langs maar liefst zes Ronald McDonald Huizen. Met meer dan 1000 fietsers gaan we HomeRide fietsen en we willen zo veel mogelijk geld binnenhalen.

Ik hoop dat je met mij alle gezinnen met een ernstig ziek kind wilt helpen - in een van de meest heftige periodes in hun leven. En dat kan heel simpel via deze donatiebutton:

http://www.homeride.nl/team/no-limit-cycling/profiel

Iedere bijdrage is welkom. Namens alle kinderen in het ziekenhuis, alvast bedankt!

Ronald Brugmans

Batterijproblemen

Gepost door Promomobiel.be op donderdag 5 juni 2014 20:26

Woensdag 28 mei viel de batterij net na het vertrek in evere uit en ik kreeg hem niet meer aan de praat.
Nog snel mijn parcours gewijzigd richting HST. Deze is immers veel vlakker en verkeersrustiger. Tot in Leuven viel dit nog mee. In Leuven de oude Baan gepakt tot Korbeek-Lo dan geopteerd om naar rechts te rijden richting bierbeek. Nu stond ik wel voor de laatste 10 km over een sterk golvend parcours... en ik heb het geweten! Het was werken geblazen.
De zaterdag de WAW voor de eerste keer in de Prius gestoken. Dit lukte. Daar werd de batterij uitgeblazen, versterkt met schokwerend mousse. Verder hebben ze mijn wielen uitgelijnd, ik had immers een uitspoor. Ook had ik de batterij van de Alleweder mee. Die ligt nu bijna een jaar stil, of is het al meer. gevraagd er dezelfde stekker op te zetten als op de batterij van de WAW. Dit ging zonder probleem, nu heb ik twee batterij - als die van de Alleweder nog power geeft uiteraard. verder gevraagd naar oranje pinkers ipv Amerikaanse, ook dat ging zonder probleem en ook de gps-steun heb ik laten verlengen. Op één dag tijd kreeg WAW 186 een kleine update smiley.

Valpartij en weg goed voorjaar !

Gepost door Marcel v Esch op woensdag 4 juni 2014 13:20

Na een redelijke eerste wedstrijd maand is er in Mei een kink in de kabel gekomen. Door t slechte weer besloot ik begin Mei geen wegwedstrijd te gaan rijden maar mee te doen met een ATB wedstrijdje in de buurt. T was moeder dag en op facebook werd me al t advies gegeven om lekker thuis bij de vrouw te blijven Wink smiley Helaas had ik t maar gedaan. De wedstrijd was in Reusel en omdat ik nog geen eerdere wedstrijden had gereden startte ik helemaal achteraan. Ik dacht ach dat maak ik wel goed ben een redelijke wegrenner en dit is maar de B klasse. Pff wat een denk fout, al vanaf de start schoot het veld voor me weg en ik moest alle zeilen bij zetten om maar in t laatste wiel te blijven. De technische stukken verloor ik terrein wat ik dan op de rechte stukken weer goed maakte. Na de eerste ronde had ik maar liefst 3 man ingehaald de rest stoof nog steeds als een dolle over het parcours. Eindelijk na 2,5 ronde begon ik wat in te lopen op een groep van een man of 10 - 15 voor me, ik kreeg weer een beetje moraal toen ik waarschijnlijk teveel risico nam, ik schoof weg over een boomwortel en ik denk dat ik mijn voorrem pakte want voor ik t wist maakte ik een salto mortalo en lag ik op de grond. Kwam precies op mijn hoofd terecht, ff dissie blijf maar ff zitten zei men aan de kant die t hadden gezien. Nou inderdaad ff blijven zitten en maar besloten om niet meer verder te rijden. Mezelf afgemeld en nog ff gekletst met Sjoerdje. Nog grapjes gemaakt dat ik geen hersenschudding kan hebben omdat ik die niet heb Tounge smiley Thuis nog een foto gemaakt van de bult op mijn hoofd, en naar mijn moeder geweest. s'Avonds begon echter mijn hoofd behoorlijk te kloppen de volgende dag was t nog niet over, dus toch maar ff de dokter gebeld. Conclusie was dat ik toch hersens heb en maar ff rustig aan moet doen. Dat rustig aan doen was niet moeilijk want buiten een beetje in bed liggen in een donkere kamer had ik nergens zin in. Na 2 dagen was de hoofdpijn van de hersenschudding zo goed als weg maar was er andere hoofdpijn ontstaan, trok helemaal vanuit mijn nek door over mijn hoofd. Das niet goed dacht ik dus contact gezocht met de fysio en deze constateerde een whiplash. Advies nog steeds rustig aan doen, oefeningen en
warm houden. Je voelt zelf wel wanneer t te veel wordt. Shit dus, net nu de mooie wedstrijden eraan komen zit ik in de lappenmand :'( Nu 4 weken later gaat t wel weer wat beter, nog geen wedstrijden gereden, (ook het BWf kampioenschap aan mijn neus voorbij zien gaan) een paar x solo een rondje gereden van een uur of iets langer, want dat was eigenlijk wel de max. Gisteren voor t eerst weer een groepstraining gedaan, de snelheid was niet echt een probleem maar wel de duur, na 1,5 uur was t echt over met de nek en kreeg ik weer veel last. Nu vandaag maar een rustdag houden en morgen maar weer eens me laten mishandelen door de fysio. Hopelijk gaat t snel beter want ik heb me wel in geschreven voor de EPFG 2014 in Brussel 16 juli wedstrijd voor Europese hulpdienst medewerkers. Volgende week is de ploegentijdrit in Gilze waar eigenlijk de tijdritfiets voor t eerst serieus gebruikt gaat worden. Hopelijk gaat dat lukken, is maar een half uur maar goed wel in de tijdrit houding. Dus vooralsnog is t niet mijn seizoen, wie weet een goede zomer en najaar want dit is t niet.
O van kwaadheid ook mijn nieuwe Cannondale carbon 29er op marktplaats gezet OMG smiley Dat was t weer, be back in better times i hope !!

Foto's bij deze blogpost

10352608_10203809800031549_5612533853613405556_n.jpg

Bekijk alle blog posts

Fietstijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden fietsers op Fietstijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Fietstijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Fietstijden.nl.

Bekijk komende week

Wielerclubs

Er zijn honderden wielerclubs actief op Fietstijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Fietstijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een fietser

Op zoek naar iemand op Fietstijden.nl?

Zoek een fietser