Fietstijden.nl community

Welkom bij de fietsers community van Fietstijden.nl. Hier zie je de laatste fietstijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook fietsen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je fietstijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Fietstijden.nl over fietsen en alles wat erbij komt kijken.

15 Januari vastgesneeuwd.

Gepost door Promomobiel.be op woensdag 27 januari 2016 23:12

De vrijdagochtend opgestaan en een lag een pak sneeuw. Dit was niet direct aangekondigd.
Besloten om snel vooraan de spikes te steken. Deze staan op een set reservewielen, dus dat moest wel lukken.
Met wat vertraging vertrokken op volledig besneeuwde wegen.
En opeens na een goede 500 m blokkeerde het achterwiel??
Uitgestapt. Er bleek een klomp sneeuw vast te zitten tussen het achterwiel en de carrosserie.

Wat was er gebeurd.
De achtervleugel zit met vijzen vast. Ook onderaan zijn er twee vijzen. Eén gat wachtte echter op een herstelling. Voor herstellingen aan de carrosserie met carbon moet het warm zijn, dus nu kon dat niet. Dus fladdert de achtersteven onderaan wat los. In normale omstandigheden kan dat geen kwaad, maar nu gaf dit de kans aan de sneeuw opgeschept te worden. En daar kon de sneeuw/ijs niet meer weg. Dit was het euvel. Ik heb een tweetal keer, die ijs verwijdert en trachten door te rijden, maar dat was onbeholpen. Dus ter hoogte van de brug dan maar terug gedraaid. En heel moeilijk op mijn stappen weer gekeerd. Nog enkele malen de sneeuw moeten verwijderen. De achtervleugel scheurde ook opver een 5tal cm. 's Weekends heb ik met het warmtekanon het polyester hersteld. De herstelling met carbon lukte, andere herstellingen met gewone polyester lukte niet, omlwille van te koud. Die zijn te herdoen.

Dat was een mooie tocht

Gepost door Tante Jos op zondag 13 september 2015 16:56

We zouden maar een stukkie gaan fietsen......en dan kom je toch weel over de 40 km heen. Geen probleem...het was heerlijk!! Veel paden gehad die we nog nooit gezien hadden...soms om moeten draaien omdat het ineens doodlopend was...maar we fietste!

(Fietsmaatje)

Effuh doordouwen

Gepost door Mark Hin op woensdag 9 september 2015 10:02

Gisteravond op weg met de instelling van "Nou, 30Kmh gemiddeld moet dit keer lukken", dus we gaan ervoor. Met het geluk dat we tegenwinds aan konden pikken bij iemand die rond de 33Kmh buffelde, het traject zij-/voor de wind met z'n drietjes rond de 33 konden houden en het laatste stuk achter een groepje aan konden rijden die er ook flink de sokken in hadden, kwamen we uit op het mooie gemiddelde van 32Kmh.
Niet slecht.... (en gaan we zeer waarschijnlijk ook nooit meer verbeteren!)

Racefiets versus ATB.

Gepost door Bertus Veurink ATB op zaterdag 5 september 2015 20:02

De eerste slechte zaterdagmiddag vandaag sinds
twee maanden.
Vandaag noodgedwongen weer op de ATB door het slechte weer.
Wat mij opviel dat dit weer erg wennen is.
De route was door de regen dan ook erg zwaar.
Het verschil is dan gemiddeld ook 10 KMh.

Lekker stukkie gefietst

Gepost door Tante Jos op woensdag 2 september 2015 15:43

Vandaag stukkie wezen mountainbiken....ook heerlijk met dit weer! Ik gebruikte daar fietstijden.nl voor maar helaas heeft hij mijn tijd opgeslagen bij het profiel van een ander??
Nouja...het ging er ons om dat we wisten welke afstand het geworden was.....en heb hem gewoon handmatig toegevoegd.

Morgen weer een hardlooptraining op de planning...lekker!

(Fietsmaatje)

10 julie - laatste werkdag .... pfff

Gepost door Promomobiel.be op zondag 9 augustus 2015 14:27

Inderdaad het zou de laatste rit wezen voor de vakantie.
Maar na 10 km is het net of mijn pedalen zweven. Stoppen en controleren om vast te stellen dat de trapboom volledig afgescheurd is van de vasthechtingspunten van de WAW.
En mijn gsm ... was plat. Toch had ik al snel nieuwsgierig bezoek. En deze mensen hielpen me verder. Ik kon er naar touring fietsbijstand bellen en wachten op hun terras. Na anderhalf uur kwamen die me halen met een grote depanneur om mle vervolgens thuis af te zetten.

Foto's bij deze blogpost

IMG_20150730_170348.jpg IMG_20150730_170313.jpg

rondje Uedem

Gepost door Wim Valkenburg op zondag 19 juli 2015 16:38

Na een lekkere BBQ gisteren was het vandaag weer trainen. Moet toch in staat zijn mijn broertje volgende maand bij te houden. Wink smiley

Het ging best lekker, ware het niet dat ik in het begin wat te fanatiek was. Staand op de pedalen een bultje op, kuit licht verrekt. Dat moest er dus eerst uitgefietst worden. Daarna nog een stuk door het bos gefietst, wat ook niet goed is van de gemiddelde snelheid en mijn fiets.

Al met al, heerlijk gefietst en net voor de regen weer binnen.

route van gisteren

Gepost door Geert op donderdag 16 juli 2015 10:14

Na het analyseren is gebleken dat we vaak fout hebben gereden. Herberekening kwam uit op 27,8 km/h.

Toerversie Utrecht

Gepost door Edwin den Tek op dinsdag 30 juni 2015 18:03

Daar stonden we (Dennis, Hans, Jan, Reindert en ondergetekende) dan in ons gele Lotto-shirt tussen zo'n 13.000 mededeelnemers op het zonovergoten Jaarbeursplein. Nét zoals de profs begonnen we de éérste 14 km. door de stad geneutraliseerd om vervolgens op eigen tempo over het verkeersvrije deel van de 2de etappe te koersen. Ondanks dat we over een stukje vrijgemaakte A12 richting Leidsche Rijn fietsten, moesten we op de brede snelweg toch even stilstaan vanwege een valpartij (de éérste van de dag én helaas niet de laatste). Bekomen van de schrik vervolgden we onze weg richting De Meern. Hierna vervolgden we de route langs de Hollandsche Ijssel richting Oudewater. Door de enorme drukte bij de start en doordat naar ons idee alles door elkaar startte, ontstonden er af en toe hachelijke situaties doordat de snelle jongens in grote groepen langzame deelnemers passeerden. Hierbij stuurden ze veel te snel naar rechts, waardoor de achtersten in de grote snelle groepen de "langzamere" deelnemers af en toe behoorlijk afsneden. Het was dan ook niet verwonderlijk dat dit een keer fout moest gaan....én dat gebeurde dan ook op zo'n 50 meter voor onze neus. Een snellere deelnemer uit een groep tikte bij het passeren het stuur van een iets langzamere renner aan, met een behoorlijk zware valpartij tot gevolg. Gelukkig reed er een gemotoriseerde politieagent vlak achter ons die meteen zijn motor voor het slachtoffer zette en de andere hulpdiensten kon waarschuwen. Bleek rond onze neuzen trapten we er toch weer vrolijk op los. Bij Papekop konden we ons tegoed doen aan een krentenbol, Snelle Jelle, een banaantje en was er gelegenheid de bidons bij te vullen. Inmiddels was de lucht betrokken en vielen er wat spatjes. Na de versnaperingen genuttigd te hebben bogen we nu naar het noorden af richting Woerden. Dennis werd onder applaus Kockengen binnengeloosd, waarna de laatste loodjes via Haarzuilens naar Utrecht afgelegd werden onder een bewolkte hemel waar inmiddels geen spetters meer uitvielen. Na een rondje Utrecht belandden we weer op het Jaarbeursplein waar de finish lag. Ondanks de enorme drukte en de vele valpartijen een zéér geslaagde tocht!!

Foto's bij deze blogpost

Bunnik.jpg

Statistieken van deze tijd

Afstand
75,5 km
Tijd
03:49:42
Snelheid
19,72 km/u
Calorieën
2260 kcal

Laatste training voor Toerversie Utrecht

Gepost door Edwin den Tek op donderdag 25 juni 2015 13:39

Gisteren (woensdag 24 juni 2015) m'n laatste "trainingsrondje" gereden voor de Toerversie Utrecht van aanstaande zondag. Ik had besloten om het mezelf niet té makkelijk te maken en besloot het éérste stuk met 't windje in m'n rug te gaan fietsen, zodat het laatste gedeelte hét zwaarste stuk zou gaan worden. Eerst ging m'n route richting Schelluinen om vervolgens bovenlangs Gorinchem te fietsen in de richting van Arkel. Bij Arkel de dijk langs de Linge genomen tot Leerdam. Hierna de Linge aan de andere kant gevolgd tot Asperen, om daarna af te zakken naar Herwijnen. Vanaf hier de Waal gevolgd én de Martinus Nijhoffbrug overgestoken naar Zaltbommel. Vanaf hier ging het vol tegen de wind in naar Brakel, waarna ik de Afgedamde Maas over moest steken bij de Wilhelminasluis (Andel). Nu volgde m'n route langs de Afgedamde Maas tot aan Woudrichem. Langs de Boven Merwede ging het nu richting Merwedebrug, om het laatste stukje terug naar huis te pakken. Al met al een rondje van 75 km. Tegen de afstand van de Toerversie Utrecht hoef ik zondag dús niet op te zien....hooguit tegen de hoeveelheid pollen in de lucht!!

Bekijk alle blog posts

Fietstijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden fietsers op Fietstijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Fietstijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Fietstijden.nl.

Bekijk komende week

Wielerclubs

Er zijn honderden wielerclubs actief op Fietstijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Fietstijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een fietser

Op zoek naar iemand op Fietstijden.nl?

Zoek een fietser