Fietstijden.nl community

Welkom bij de fietsers community van Fietstijden.nl. Hier zie je de laatste fietstijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook fietsen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je fietstijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Fietstijden.nl over fietsen en alles wat erbij komt kijken.

PARIJS IS NOG VER

Gepost door Sander Loos op dinsdag 14 april 2015 13:12

Wat ooit begon als een beginnend buikje is inmiddels een “jeetje wat een buik!” geworden uit de monden van vrouw en kinderen. Vierenvijftig, zittend beroep en de hond uitlaten als enige lichaamsbeweging. Dat moet anders, vinden ze thuis. Dus meld ik me op zondagochtend om kwart voor tien in het clubhuis van RTV Tempo voor de eerste van vier wielertrainingen. Een en ander moet uiteindelijk leiden tot een tocht over negentig kilometer. Dat moet te doen zijn. Ik ben namelijk niet helemaal ongetraind. Vorige zomer heb ik samen met fietsmaatje Arnold zoveel kilometers weggetikt dat zadelpijn tot het verleden behoort. Niettemin blijf ik bescheiden en zie mezelf nog steeds als een overjarige beginneling.
Het eerste kwartier wordt zondag besteed aan materiaal check. Dat zit wel goed. Een jaar geleden heb ik een nieuwe racefiets van Italiaanse makelij en snit gekocht. In de Tour de France pik ik hem er zo uit, mijn fiets. Kleur ‘Celesto’. Met een bel, is verplicht bij RTV Tempo. Helmpje deugt, maar moet van instructeur Rob wel iets meer naar voren op het hoofd geplaatst worden, zodat bij een eventuele val eerst de helm, en niet de neus de grond raakt. Ik vrees dat in mijn geval de neus altíjd als eerste de grond zal raken. Verder natuurlijk echte fietsschoentjes die vastklikken aan je pedalen en er voor gezorgd hebben dat ik al twee keer hard op het asfalt ben gelazerd. En natuurlijk een fietspakje, wel een maatje te groot want om nou zo strak ding over je buik te spannen….
‘Safety First’ is het motto bij RTV Tempo. Dus wordt die eerste training veel aandacht besteed aan dingen als remmen, op tijd met je voeten uit de pedalen komen en behendigheid. En dan gaan we echt fietsen. Klein rondje, 25 kilometer, met gemiddeld 25 in het uur. Niet heel spannend, maar wat voelt het goed, fietsen in een groep van enthousiast starters . Afgezien van een lekke band en een deelneemster die achterop, en uiteindelijk helemaal zoek raakt verloopt de ochtend vlekkeloos. We hebben haar weer teruggevonden in het clubhuis. Zondag is ze er weer bij, ik ook.

viel ff tegen

Gepost door Ruud op vrijdag 10 april 2015 23:46

Vandaag me voorgenomen een afstand van 20 km te fietsen met een gemiddelde snelheid van 20 km/u. De afstand was geen probleem. Gemiddelde bleef achter tot net iets onder de 19 km/u. Voor de challenge van 75 km per week lig ik wel op schema. 46 km in drie dagen. Ik probeer maandag 13 aprl de nog benodigde 30 km te fietsen

1000 km

Gepost door lotte hendriks op woensdag 25 maart 2015 13:47

Vanmorgen om 8.00 ging mijn kilometer teller over de 1000 km heen. Ik had deze afstand eigenlijk vorig jaar al willen halen, maar ziekte hield dit tegen. Vandaag dus toch gehaald. Ben super trots op mezelf.
Wie had dat gedacht van een super onsportief persoon.Wink smiley

E3 mini supernova geplaatst

Gepost door Promomobiel.be op maandag 23 maart 2015 22:57

Op 04 Mar de supernova geplaatst en gekoppeld aan de schakelaar van het groot licht.
Het werkt echter nog niet met de philishave.Die dan maar afgekoppeld. En dan nog is er storing. De dimlichten moeten aanstaan en de supernova werkt enkel in knipperstand. Voluit valt hij na enkele minuten uit.
TBC

Eerste ritje on en offroad op mijn nieuwe Giant Roam2D

Gepost door Peter Poortvliet op zondag 15 maart 2015 13:14

Het weer was minder vandaag maar toch gestart vanuit Westkapelle richting de dijk en zo richting kreek. Een leuk stukje door het Kreekebos en toen richting Zoutelande.
De hoge duintjes meegepakt mag niet maar het zijn wel een paar leuke klimmetjes.Verder richting Dishoek daar ook nog een keer offroad en toen de duinen op richting boulevard. Mooi stuk wel druk met lopers en wandelaars. Naar het einde vd boulevard daar gekeerd een slokje uit de bidon en toen terug naar Wkp. Kreeg het op de terugweg toch koud aan de benen ondanks de lange broek. Onderweg nog een klein stukje single track en om 12 was ik gedoucht. Fijne rit zal hem nog vaak rijden.

wind

Gepost door lotte hendriks op zaterdag 28 februari 2015 17:52

Op de terugweg moest ik bergaf flink trappen. Zonder trappen kwam ik bijna stil te staan. Lang leve de electrische ondersteuning.

opnieuw starten

Gepost door lotte hendriks op donderdag 26 februari 2015 18:29

Na bijna 3 maanden met gezondheidsproblemen te hebben gekampt, ben ik weer voorzichtig gestart met fietsen.
2x werk, 1x naar ontbijt afspraak, lekker met de hond gefietst.
Moet nu weer opgaan bouwen. Heb er erg veel zin in.

Foto's bij deze blogpost

20150216_122617.jpg 20150216_120345.jpg

Klein ritje

Gepost door Stefano van Duijkeren op zondag 15 februari 2015 13:48

Vandaag een ritje gereden van 3 km. klein ritje maar voelt goed dat gaan nog veel meer km worden.

mont Ventoux dromen

Gepost door Sjaak van den Boogert op vrijdag 30 januari 2015 16:19

Wie gaat komende zomer de Reus van de Provence beklimmen?
Ik zelf ben al weer volop bezig met fietsen ondanks het weer.

Foto's bij deze blogpost

DSC07342.JPG

Bekijk alle blog posts

Fietstijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden fietsers op Fietstijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Fietstijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Fietstijden.nl.

Bekijk komende week

Wielerclubs

Er zijn honderden wielerclubs actief op Fietstijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Fietstijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een fietser

Op zoek naar iemand op Fietstijden.nl?

Zoek een fietser