Fietstijden.nl community

Welkom bij de fietsers community van Fietstijden.nl. Hier zie je de laatste fietstijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook fietsen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je fietstijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Fietstijden.nl over fietsen en alles wat erbij komt kijken.

3 jaar afgerond

Gepost door Promomobiel.be op zondag 16 oktober 2016 16:13

Na 3 jaar 31.674 km.
Ondertussen nieuwe Bafangmotor gestoken op dezelfde km
Nieuwe linkerveerpoot;
Rse veerpoot onderhouden
Tevens oliewissel voor de Rohlof
De marathons-plus werden gewisseld van zijde, maar blijven er nog een tijdje op zitten.

Mountainbike

Gepost door Jelmer Lukassen op dinsdag 6 september 2016 13:16

Routes die ik heb afgelegd:
Uden 2x (blauwe paaltjes) 28,9 km

Zeeland (rondje Maashorst 3x (groene paaltjes)30.7 km

Herpen 2x (rode paaltjes) 14.4 km

Loosbroek 1x (oranje paaltjes) 19 km

Reek 1x (gele paaltjes 6,5 km

Klimmen

Gepost door Jelmer Lukassen op woensdag 20 juli 2016 11:20

De klimmen die ik verricht heb:
Monte Baldo tot Spiazzi 4x Ongeveer 10km á 7% steilste: 10,9%
Zevenheuvelenweg 3,6km á 1,5% steilste: 6,2%
Oude Holleweg 1 km á 7,2% steilste: 14%

Lekker snel – met de elektrische fiets naar het werk!

Gepost door Elske van de Fliert op maandag 6 juni 2016 16:24

Eind februari werd ik de bezitter van een elektrische fiets. Wat bezielde mij om dit vervoermiddel aan te schaffen? Ik was in december vorig jaar met kantoor verhuisd. Daar had ik mij een jaar op kunnen voorbereiden, zo was het huurcontract dat ik had opgezegd. Met het zoeken naar een nieuw kantoor hield ik rekening met de woon-werkafstand: het liefste wilde ik op (elektrische) fietsafstand van huis mijn kantoor vinden. Ik adviseer nog wel eens elektrische fietsen als aanvulling op het wagenpark of als woon-werkvervoermiddel. Dan moet ik daar natuurlijk zelf ook ervaring mee hebben. En het is gelukt: de woon-werkafstand, enkel reis, is nu 12 kilometer. Ik had daardoor ook een jaar lang de tijd om bij te houden hoe vaak ik met een elektrische fiets zou kunnen gaan. Ik ben regelmatig voor mijn werk onderweg, maar ik kwam er achter dat ik toch gemiddeld eens per week wel met de fiets naar het werk kan. Dat houdt in dat geen afspraken buiten Amersfoort heb en ’s avonds niet naar een netwerkbijeenkomst ga. Dus, na eerst gesetteld te zijn in het kantoor, en een heel aantal elektrische fietsen te hebben uitgeprobeerd, heb ik mijn keuze gemaakt en kon ik vanaf eind februari fietsen.

Simpel

Maar hoe gaat dat dan als je regent, en hoe neem je je laptop eigenlijk mee?, hoor ik je denken. Nou heel simpel: als het regent, trek je een regenpak aan en voor je laptop koop je een goede tas. Dat kan een rugzak zijn, of, zoals in mijn geval, een fietstas die zowel boven als beneden aan je fiets bevestigd is, zodat deze niet heen en weer schud. Natuurlijk met goed vak voor een laptop. Het is de Vaude Cycle 22 geworden. Dat regenen valt ook heus mee in Nederland. Gerard Poels houd al meer dan zeven jaar bij hoe vaak hij in de regen fiets, en hij fiets elke dag naar zijn werk. Meer dan 85% van de ritten is droog: http://www.hetregentbijnanooit.nl/site/

Natuurlijk, je levert in op flexibiliteit als je gaat fietsen. Toch even op en neer naar Lemelerveld vanuit Amersfoort is niet een optie. Maar dat is gewoon een kwestie van plannen.

Aanrader?

Zou ik het dan ook iedereen aanraden? Nee, dat natuurlijk niet. Ik denk dat een afstand van tussen de 10 en 15 kilometer goed te doen is op de elektrische fiets. Dan ben je nog steeds in een half uurtje op je werk. Want dat heb ik ook gemerkt: ik doe er wel iets langer over dan met de auto, maar dan rijd ik wel vier kilometer meer en heb ik nog kans op vertraging door file. Het voelt goed om op de fiets te zitten. Alhoewel het de afgelopen weken natuurlijk best koud was, is het toch prettig om buiten te zijn en even lekker te bewegen. Ja, zelfs op een elektrische fiets krijg je beweging. Je hoeft natuurlijk niet veel te doen om vooruit te komen, maar als je van snelheid houd, net als ik, dan trap je natuurlijk wel lekker mee en zoef je over de weg. Mijn tas heeft een inhoud van 22 liter. Voldoende om naast de laptop en de lunch wat documentatie mee te nemen. Maar als ik soms advocaten met steekkarretjes zie… dan ligt de elektrische fiets toch niet voor de hand.

Rijd lekker

De fiets waar ik op rijd is de Peper SQM 7.0. Nee, dat is geen bekend merk, maar wel een mooi initiatief van twee Nederlandse ondernemers, die een slim systeem hebben bedacht voor een ergonomische fiets op maat. In Amersfoort is deze verkrijgbaar via Mobility & You. Ik heb een heel aantal fietsen uitgeprobeerd en deze vond ik, samen met de Gazelle het prettigst fietsen. En nu ik hem in gebruik heb, bevalt hij me erg goed. Rijdt lekker, heeft een duidelijk display en de accu houdt zich goed (ook met volle ondersteuning en de versnelling in de hoogste stand).

Ik ben erg blij met deze keuze: het is makkelijk in mijn schema in te passen, ik krijg meer beweging en het is prettig om te doen.

Tri before you die

Gepost door Els Kooi op donderdag 5 mei 2016 10:37

Vorig jaar begon er een ideetje te broeien. Als hardloper, ging ik ook graag zwemmen. En nadat een vriendje mijn tourfiets die een beetje in de schuur stond te verstoffen, weer rijklaar had weten te krijgen nam ik ook die steeds vaker mee op pad.

"Zou het eigenlijk ook mogelijk zijn om al schoolslag zwemmend en op een tourfiets een klein triathlonnetje te doen?" vroeg ik me na een ochtend zwemmen af. Ik zette de vraag en een foto van mijn zwembad op Instagram en kreeg meteen een heleboel positieve reacties. Natuurlijk kon dat, dat deden er zoveel, mijn vader zwemt ook schoolslag en borstcrawl aanleren is helemaal niet moeilijk, hier in Nergenshuizen triathlonnen zelfs op bakfietsen en tandems, dus een tourfiets kan best, hartstikke leuk moet je doen!
Het triathlon seizoen liep eigenlijk al weer op haar eind, en ik stond op het punt om aan de training voor mijn eerste halve marathon te beginnen.

Maar toch nam ik contact op met de triathlon vereniging in Arnhem, toen bleek dat zij 's zomers beginnerscursussen triathlon verzorgen, waarbij de inschrijving voor de sprint triathlon in Doetinchem zit inbegrepen. Het duurde even, maar toen kreeg ik een reactie. Ze zouden me inseinen als de inschrijving voor de cursus van 2016 open ging.

Aldus geschiedde, en ik heb me ingeschreven. Dat betekent dus wel dat er deze zomer ook gefietst gaat worden en dat is voor mij op die manier nieuw. Ik hoop jullie af en toe te kunnen vermaken met mijn blogs over de ontdekking van het fietsen en het toewerken naar een triathlon. Op IG kun je me vinden als Onthecountof23 (wel even een volgverzoek sturen) voor de visuele bijlage bij dit avontuur.

Groet en wie weet tot ziens!
Els

Zomerband geplaatst, olie verwisseld (Rohloff)

Gepost door Promomobiel.be op zondag 1 mei 2016 11:36

Achteraan de Continental Winter erafgehaald en vervangen door der Schwalbe Supreme Reflex. Opmerkelijk de continental ziet er nog steeds nieuw uit. Tevens de olieverversing van de Rohloff gedaan.
Nu wachten op goed weer, om opnieuw de carosserie wat te herstellen.
In alle geval, de eWaw rijdt sneller dan ooit tevoren.
Op dit moment hebben we 26.429 km gefietst met de eWaw

garmin edge1000

Gepost door dirk vergeynst op zondag 27 maart 2016 11:25

ik heb sinds 2-tal weken voortdurend een foutmelding "hartslag te laag" als ik een training rijd die ingesteld is op HS zone. Dit verschijnt ongeacht in welke zone of hartslag ik rijd. heeft iemand analoge ervaring? Ook een foute melding vastgesteld indien een snelheidsrange ingesteld wordt, bv rijden tussen 20-25km/u. melding = trager rijden! Melding verdwijnt bij minder dan 6km/u !
de BE-support is gecontacteerd en is nu van plan "iets" te ondernemen (na meerdere e-mails, resets, opnieuw instellen van alle data, etc) via overname van mijn PC scherm. Heeft iemand analoge ervaring en eventueel suggesties om dit te verhelpen ?

Voor een goed doel

Gepost door Dick Holsheimer op zaterdag 20 februari 2016 21:14

We gaan de col overwinnen voor de vereniging Parkinson te Bunnik!
We zoeken sponsoren en deelnemers!
Kijk op fietsenvoor.nl

Nieuwe marathons plus geplaatst

Gepost door Promomobiel.be op maandag 15 februari 2016 23:49

op 14/02 nieuwe Marathons plus geplaatst.
Dit is na 24290 km. Misschien iets te vroeg ca 4000 km, maar de vorige bandjes waren goed versleten (heb ook een tijd met slecht uitgelijnde wielen reden), maar gelukkig nog geen lekke band gereden deze winter.
Uiteraard staat er ook een set wielen klaar met de sikes van marathon plus winter. Donderdag is er kans op sneeuw.

15 Januari vastgesneeuwd.

Gepost door Promomobiel.be op woensdag 27 januari 2016 23:12

De vrijdagochtend opgestaan en een lag een pak sneeuw. Dit was niet direct aangekondigd.
Besloten om snel vooraan de spikes te steken. Deze staan op een set reservewielen, dus dat moest wel lukken.
Met wat vertraging vertrokken op volledig besneeuwde wegen.
En opeens na een goede 500 m blokkeerde het achterwiel??
Uitgestapt. Er bleek een klomp sneeuw vast te zitten tussen het achterwiel en de carrosserie.

Wat was er gebeurd.
De achtervleugel zit met vijzen vast. Ook onderaan zijn er twee vijzen. Eén gat wachtte echter op een herstelling. Voor herstellingen aan de carrosserie met carbon moet het warm zijn, dus nu kon dat niet. Dus fladdert de achtersteven onderaan wat los. In normale omstandigheden kan dat geen kwaad, maar nu gaf dit de kans aan de sneeuw opgeschept te worden. En daar kon de sneeuw/ijs niet meer weg. Dit was het euvel. Ik heb een tweetal keer, die ijs verwijdert en trachten door te rijden, maar dat was onbeholpen. Dus ter hoogte van de brug dan maar terug gedraaid. En heel moeilijk op mijn stappen weer gekeerd. Nog enkele malen de sneeuw moeten verwijderen. De achtervleugel scheurde ook opver een 5tal cm. 's Weekends heb ik met het warmtekanon het polyester hersteld. De herstelling met carbon lukte, andere herstellingen met gewone polyester lukte niet, omlwille van te koud. Die zijn te herdoen.

Bekijk alle blog posts

Fietstijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden fietsers op Fietstijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Fietstijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Fietstijden.nl.

Bekijk komende week

Wielerclubs

Er zijn honderden wielerclubs actief op Fietstijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Fietstijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een fietser

Op zoek naar iemand op Fietstijden.nl?

Zoek een fietser