Fietstijden.nl community

Welkom bij de fietsers community van Fietstijden.nl. Hier zie je de laatste fietstijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook fietsen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je fietstijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Fietstijden.nl over fietsen en alles wat erbij komt kijken.

Tri before you die

Gepost door Els Kooi op donderdag 5 mei 2016 10:37

Vorig jaar begon er een ideetje te broeien. Als hardloper, ging ik ook graag zwemmen. En nadat een vriendje mijn tourfiets die een beetje in de schuur stond te verstoffen, weer rijklaar had weten te krijgen nam ik ook die steeds vaker mee op pad.

"Zou het eigenlijk ook mogelijk zijn om al schoolslag zwemmend en op een tourfiets een klein triathlonnetje te doen?" vroeg ik me na een ochtend zwemmen af. Ik zette de vraag en een foto van mijn zwembad op Instagram en kreeg meteen een heleboel positieve reacties. Natuurlijk kon dat, dat deden er zoveel, mijn vader zwemt ook schoolslag en borstcrawl aanleren is helemaal niet moeilijk, hier in Nergenshuizen triathlonnen zelfs op bakfietsen en tandems, dus een tourfiets kan best, hartstikke leuk moet je doen!
Het triathlon seizoen liep eigenlijk al weer op haar eind, en ik stond op het punt om aan de training voor mijn eerste halve marathon te beginnen.

Maar toch nam ik contact op met de triathlon vereniging in Arnhem, toen bleek dat zij 's zomers beginnerscursussen triathlon verzorgen, waarbij de inschrijving voor de sprint triathlon in Doetinchem zit inbegrepen. Het duurde even, maar toen kreeg ik een reactie. Ze zouden me inseinen als de inschrijving voor de cursus van 2016 open ging.

Aldus geschiedde, en ik heb me ingeschreven. Dat betekent dus wel dat er deze zomer ook gefietst gaat worden en dat is voor mij op die manier nieuw. Ik hoop jullie af en toe te kunnen vermaken met mijn blogs over de ontdekking van het fietsen en het toewerken naar een triathlon. Op IG kun je me vinden als Onthecountof23 (wel even een volgverzoek sturen) voor de visuele bijlage bij dit avontuur.

Groet en wie weet tot ziens!
Els

Zomerband geplaatst, olie verwisseld (Rohloff)

Gepost door Promomobiel.be op zondag 1 mei 2016 11:36

Achteraan de Continental Winter erafgehaald en vervangen door der Schwalbe Supreme Reflex. Opmerkelijk de continental ziet er nog steeds nieuw uit. Tevens de olieverversing van de Rohloff gedaan.
Nu wachten op goed weer, om opnieuw de carosserie wat te herstellen.
In alle geval, de eWaw rijdt sneller dan ooit tevoren.
Op dit moment hebben we 26.429 km gefietst met de eWaw

garmin edge1000

Gepost door dirk vergeynst op zondag 27 maart 2016 11:25

ik heb sinds 2-tal weken voortdurend een foutmelding "hartslag te laag" als ik een training rijd die ingesteld is op HS zone. Dit verschijnt ongeacht in welke zone of hartslag ik rijd. heeft iemand analoge ervaring? Ook een foute melding vastgesteld indien een snelheidsrange ingesteld wordt, bv rijden tussen 20-25km/u. melding = trager rijden! Melding verdwijnt bij minder dan 6km/u !
de BE-support is gecontacteerd en is nu van plan "iets" te ondernemen (na meerdere e-mails, resets, opnieuw instellen van alle data, etc) via overname van mijn PC scherm. Heeft iemand analoge ervaring en eventueel suggesties om dit te verhelpen ?

Voor een goed doel

Gepost door Dick Holsheimer op zaterdag 20 februari 2016 21:14

We gaan de col overwinnen voor de vereniging Parkinson te Bunnik!
We zoeken sponsoren en deelnemers!
Kijk op fietsenvoor.nl

Nieuwe marathons plus geplaatst

Gepost door Promomobiel.be op maandag 15 februari 2016 23:49

op 14/02 nieuwe Marathons plus geplaatst.
Dit is na 24290 km. Misschien iets te vroeg ca 4000 km, maar de vorige bandjes waren goed versleten (heb ook een tijd met slecht uitgelijnde wielen reden), maar gelukkig nog geen lekke band gereden deze winter.
Uiteraard staat er ook een set wielen klaar met de sikes van marathon plus winter. Donderdag is er kans op sneeuw.

15 Januari vastgesneeuwd.

Gepost door Promomobiel.be op woensdag 27 januari 2016 23:12

De vrijdagochtend opgestaan en een lag een pak sneeuw. Dit was niet direct aangekondigd.
Besloten om snel vooraan de spikes te steken. Deze staan op een set reservewielen, dus dat moest wel lukken.
Met wat vertraging vertrokken op volledig besneeuwde wegen.
En opeens na een goede 500 m blokkeerde het achterwiel??
Uitgestapt. Er bleek een klomp sneeuw vast te zitten tussen het achterwiel en de carrosserie.

Wat was er gebeurd.
De achtervleugel zit met vijzen vast. Ook onderaan zijn er twee vijzen. Eén gat wachtte echter op een herstelling. Voor herstellingen aan de carrosserie met carbon moet het warm zijn, dus nu kon dat niet. Dus fladdert de achtersteven onderaan wat los. In normale omstandigheden kan dat geen kwaad, maar nu gaf dit de kans aan de sneeuw opgeschept te worden. En daar kon de sneeuw/ijs niet meer weg. Dit was het euvel. Ik heb een tweetal keer, die ijs verwijdert en trachten door te rijden, maar dat was onbeholpen. Dus ter hoogte van de brug dan maar terug gedraaid. En heel moeilijk op mijn stappen weer gekeerd. Nog enkele malen de sneeuw moeten verwijderen. De achtervleugel scheurde ook opver een 5tal cm. 's Weekends heb ik met het warmtekanon het polyester hersteld. De herstelling met carbon lukte, andere herstellingen met gewone polyester lukte niet, omlwille van te koud. Die zijn te herdoen.

Dat was een mooie tocht

Gepost door Tante Jos op zondag 13 september 2015 16:56

We zouden maar een stukkie gaan fietsen......en dan kom je toch weel over de 40 km heen. Geen probleem...het was heerlijk!! Veel paden gehad die we nog nooit gezien hadden...soms om moeten draaien omdat het ineens doodlopend was...maar we fietste!

(Fietsmaatje)

Effuh doordouwen

Gepost door Mark Hin op woensdag 9 september 2015 10:02

Gisteravond op weg met de instelling van "Nou, 30Kmh gemiddeld moet dit keer lukken", dus we gaan ervoor. Met het geluk dat we tegenwinds aan konden pikken bij iemand die rond de 33Kmh buffelde, het traject zij-/voor de wind met z'n drietjes rond de 33 konden houden en het laatste stuk achter een groepje aan konden rijden die er ook flink de sokken in hadden, kwamen we uit op het mooie gemiddelde van 32Kmh.
Niet slecht.... (en gaan we zeer waarschijnlijk ook nooit meer verbeteren!)

Racefiets versus ATB.

Gepost door Bertus Veurink ATB op zaterdag 5 september 2015 20:02

De eerste slechte zaterdagmiddag vandaag sinds
twee maanden.
Vandaag noodgedwongen weer op de ATB door het slechte weer.
Wat mij opviel dat dit weer erg wennen is.
De route was door de regen dan ook erg zwaar.
Het verschil is dan gemiddeld ook 10 KMh.

Lekker stukkie gefietst

Gepost door Tante Jos op woensdag 2 september 2015 15:43

Vandaag stukkie wezen mountainbiken....ook heerlijk met dit weer! Ik gebruikte daar fietstijden.nl voor maar helaas heeft hij mijn tijd opgeslagen bij het profiel van een ander??
Nouja...het ging er ons om dat we wisten welke afstand het geworden was.....en heb hem gewoon handmatig toegevoegd.

Morgen weer een hardlooptraining op de planning...lekker!

(Fietsmaatje)

Bekijk alle blog posts

Fietstijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden fietsers op Fietstijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Fietstijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Fietstijden.nl.

Bekijk komende week

Wielerclubs

Er zijn honderden wielerclubs actief op Fietstijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Fietstijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een fietser

Op zoek naar iemand op Fietstijden.nl?

Zoek een fietser