Fietstijden.nl community

Welkom bij de fietsers community van Fietstijden.nl. Hier zie je de laatste fietstijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook fietsen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je fietstijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Fietstijden.nl over fietsen en alles wat erbij komt kijken.

De 400 km gepasseerd

Gepost door lotte hendriks op zondag 19 oktober 2014 20:26

Gisteren doodziek naar huis gefietst. Nu totaal 403 km gefietst met mijn nieuwe fiets. Het begint"verslavend" te worden.smiley
Vandaag voelde ik me nog steeds beroerd. Dus toch maar deCar gepakt na het werk. Eerst maar even opknappen.

Tocht Haarlem / Breezand

Gepost door "L" op donderdag 16 oktober 2014 21:29

Tocht(je) Haarlem / Breezand door het duingebied, een aanrader om te doen

Foto's bij deze blogpost

Joke en L Breezand.JPG

verkouden

Gepost door lotte hendriks op donderdag 16 oktober 2014 20:26

De eerste winterklachten heb ik al. Flink verkouden en het zou ook nog flink gaan gieten in de tijd dat ik onderweg zou zijn vanmorgen. De auto was erg aanlokkelijk, toch voor de fiets gekozen.Wel langzamer en met meer hulp gefietst en wat erder van huis gegaan. Gevolg: droog en niet uitgeput op het werk gekomen. Ben trots op mezelf.
300 km dik gehaalt en een heleboel "medailles" gekregen van fietstijden.nl.

2,5 weken

Gepost door lotte hendriks op zondag 12 oktober 2014 21:47

De kop is eraf. Vind steeds meer leuke routes op de terug weg. Kom er achter dat ik in een mooi gebied woon en er ook vele mooie wandelplekken zijn. Hopen dat de mand van mijn hond snel op de fiets kan, klem past nu niet op mijn fiets.
In de nachtdienst viel het wel wat tegen. De 1e nacht geen probleem, wel een zeer verbaasde reactie van een collega; "ben je op de fiets??"
Na de nacht nog een stuk wezen fietsen met de hond. Ze had er zin in. Vindt fietsen/rennen namelijk heerlijk. Daardoor pas om 10.30 naar bed gekund. Na een te korte slaapdag, 's avonds zo duf dat ik de auto gepakt heb. Voelt als een zwaktebod, maar anders had ik de werknacht niet overleeft.
Hopen dat het goed weer blijft. Heb er al bijna 300 km op zittenTheeth smiley

Rondje racefiets

Gepost door Albert-Jan Garama op vrijdag 10 oktober 2014 15:45

Tis niet meer goed gekomen seizoen 2014 !

Gepost door Marcel v Esch op woensdag 8 oktober 2014 15:45

Na de voorjaars blog nu dan de najaars blog. Wat is er nog terecht gekomen van mijn seizoen 2014 na de valpartij ? Nou daar kan ik kort in zijn eigenlijk niet veel. Na de valpartij in het voorjaar bleek de lichamelijke schade toch groter dan in eerste instantie gedacht werd. Na tig fysio behandelingen ed werd de conclusie uiteindelijk getrokken dat ik een whiplash categorie 2 had. Dat betekende ook een streep door het zomerprogramma. Trainen op het gemakje mocht maar geen wedstrijden of inspannende trainingen. Dit was ook niet echt mogelijk want na een uur of wat fietsen had mijn nek er al meer dan genoeg vanSad smiley. Geen BWF kampioenschap nog wel halve bak clubkampioenschap gereden maar ook geen EPFG of andere wedstrijden. Besloten om t maar zo te laten. In augustus lekker op vakantie geweest naar Zuid Frankrijk in de buurt van de Ventoux. Lekker in t zonnentje wat kilometers gemaakt en ook de Ventoux nog beklommen in 1,5 uur redelijke tijd gezien t seizoen en de storm op de top. Volgend jaar wil ik terug om te kijken of ik mijn pr van 1,25 nog 1x kan verbeteren. T na jaar toch maar weer geprobeerd om wat wedstrijdjes te doen en dat ging eigenlijk wonderwel goed. Of de rest was moe of ik had goede benen mee terug genomen vanuit de vakantie Theeth smiley Geen resultaten gereden qua korte uitslag maar wel voor t goede gevoel. Dan nog eind augustus het NK van de NPSB op de weg gereden zie de blog in de blog hier onder :

"3de op t NK vooraf voor getekend achteraf te weinig. Te verhaal van de dag komt zo want t past natuurlijk precies in dit seizoen Nou daar komt t dan, 11.00 uur ergens op de A2, file berichten, 48 minuten vertraging op de A2 richting Utrecht k.. daar sta ik, nog 19 minuten op de tomtom 12 uur start dat ga ik dus niet redden. Gebeld, ja misschien starten we later er zijn er meer niet. Nou kon er nog net af bij Zaltbommel. Dat maar gedaan de tomtom vond t niet goed want die zei steeds keer om. Uiteindelijk vond hij een andere route helemaal over de dijk langs het water richting Brakel en uiteindelijk uitgekomen bij de pont oversteek richting Gorinchem. Nog 22 minuten geeft de tomtom aan en t is iets voor half 12 zou t nog lukken, pont is natuurlijk aan de overkant. 11.30 komt de pont aan, 11.38 aan de overkant en nog 20 minuten. Ik had al gehoord dat de start niet uit gesteld werd dus t werd racen, hopelijk is t CJIB coulant want heb stukken 140-150 moeten rijden. 11.58 op de parkeerplaats, ik hoor de speaker al roepen op stellen op 50 m voor de start. Ik rennen wacht ff ja we wachten, niks wachten ik hoor de 40- al weg geschoten worden, nog 3 min, ik moet mijn fiets nog pakken en aankleden banden oppompen etc. Rennen publiek heeft mijn banden opgepompt ik helm op shirt aan en schoen "nog 30sec" op de fiets en gassen naar de start nog 10sec en weg gaan ze ik kan nog net achteraan sluiten zonder nummer zonder eten zonder warm rijden etc. Maar ik ben er Dan de koers, begin beetje rustig gehouden maar ge weet t he, dat kan ik nooit lang. Good old Corné Sprangers zet een ontsnapping op en ik denk ach laat ik mee gaan met Corne. We krijgen 4 metgezellen en rijden lekker rond, geen reactie uit t peloton en al snel hebben we 30sec half weg de koers. Corne moest er op een gegeven moment af (sorry Corne had t niet gezien) en dus waren we nog met 4. Drie 50+ en ik als enige 50-, ik had geen nummer dus zeg tegen mijn maten geen probleem rij niet in jullie categorie dus rijden maar. Zo gezegd zou gedaan. Uiteindelijk hebben we 45 - 60 sec en horen we de speaker roepen dat er niet mag worden aangesloten bij de 40- categorie. Wij kijken we zien niemand dus geld niet voor ons. Paar rondjes later sluiten de koplopers van de 40- met daarbij heel t peloton van de 40+ en 50+ tja niet aansluiten toch. GVD daar gaan mijn kansen op de trui. Nu wordt t dus een lastig verhaal, heb eigenlijk nog goede benen tot de laatse 2 rondjes toen was t wel over. Eindsprint aan de verkeerde kant van de wind moeten rijden toch nog 3de maar ja t had zomaar anders kunnen zijn !"

Tja het enige lichtpuntje in het nagenoeg mislukte seizoen was het NK weg van de NPSB.

Daarna nog 1 wedstijdje gereden waarin ik me kapot heb geërgerd aan de manier van rijden van veel wielrenners in de wedstrijden, zoals al vaker gezegd rij ik voor mijn plezier en om lekker wedstrijdjes te rijden. Echter in de wedstrijden die ik rij bij de BWF zijn er veel die dus alleen voor de prijzen rijden. En dan moet je weten dat de eerste prijs maar liefst 15 euro is Wink smiley maar goed daar heb ik op facebook al een verhaal over geschreven dat ga ik niet nog een x doen. wel heeft dit me aan het denken gezet of ik volgend seizoen nog wel wedstrijden ga rijden. Het plezier wat ik erin had is namelijk wel afgenomen. Want mezelf als knecht te laten gebruiken door t halve peloton daar geef ik eerlijk gezegd ook niet zoveel omConfused smiley. En om ook te gaan rijden zoals t halve peloton door maar af te wachten en mee te rijden en dan de laatste ronde te knallen is ook niet echt mijn ding. Misschien ga ik volgend seizoen wel aan tijdrit wedstrijdjes meedoen. Daar wordt ook hard gereden en doe ik zeker niet mee voor de prijzen maar kan ik zo hard rijden als ik kan zonder dat andere er van profiteren Wink smiley

Vorige week als laatste wedstrijd nog het NK ATB van de NPSB gereden, zoals het hele seizoen werd dit ook een teleurstelling, 15de algeheel en 5de in mijn categorie waarbij het verschil tussen mij en de nummer 2 maar 42 sec was. Maar ja door een massale start weet je nooit hoeveelste je ligt in je categorie en dus heb ik de laatste ronde eigenlijk uitgeredenSad smiley Wat ik wel vreemd vond is dat er volgens de uitslag 5 man tussen mij en mijn collega zat die 1 min sneller was, maar dat ik die nooit gezien heb. Maar goed genoeg erover t zal wel kloppen. Nu een maandje rustig aan tis toch slecht weer en heb weinig zin en moraal meer. Hopelijk in november weer zin en moraal en dan zullen we begin 2015 wel eens zien wat ik ga doen.

Foto's bij deze blogpost

i95101136._szw1280h1280_.jpg tijdrit Gilze.jpg

Eén jaar.

Gepost door Promomobiel.be op zondag 5 oktober 2014 22:58

Door de batterijproblemen haal ik net mijn doel niet. Ik heb de WAW een week moeten laten staan en zo bleef de teller op 11.746 km staan.
Dit met een gemiddelde van 30,78 km/hr; Dit vertegenwoordigd dus 228 ritten, maar ook 381uur 38 minuten 43.
We weten direct waaraan we moeten werken...

Opnieuw batterijproblemen

Gepost door Promomobiel.be op zondag 5 oktober 2014 22:53

Sinds juni rij ik met de batterij van de Alleweder. Deze ging gelukkig nog behoorlijk. Maar op 26 september viel één en ander opnieuw tegen. Enerzijds viel aanvankelijk mijn geïntegreerde verlichting tijdelijk uit, tot wanneer die volledig uitviel en aangekomen in Evere kon ik de batterij van de Alleweder niet meer loskoppelen.
Dus de middagrit werd een zware rit zonder batterij. Gelukkig heb ik ook een opzetverlichting als backup.

Opnieuw batterijproblemen

Gepost door Promomobiel.be op zondag 5 oktober 2014 22:53

Sinds juni rij ik met de batterij van de Alleweder. Deze ging gelukkig nog behoorlijk. Maar op 26 september viel één en ander opnieuw tegen. Enerzijds viel aanvankelijk mijn geïntegreerde verlichting tijdelijk uit, tot wanneer die volledig uitviel en aangekomen in Evere kon ik de batterij van de Alleweder niet meer loskoppelen.
Dus de middagrit werd een zware rit zonder batterij. Gelukkig heb ik ook een opzetverlichting als backup.

Ik fiets precies 1 week

Gepost door lotte hendriks op woensdag 1 oktober 2014 17:00

Vanmiddag precies 1 week in bezit van mijn nieuwe fiets. Ik zag dat ik al 176 km gefietst heb, had iknooit kunnen dromen van te voren. Vanmiddag lekker in het zonnetje door het bos en langs het water naar huis gefietst.
De ondersteuning maximaal in 4 gezet. Met uitzondering van de rotberg die ik na het werk op moet. Hoewel die vandaag ook wat kleiner leek dan afgelopen week.
Ik voel me super trots. Theeth smiley

Bekijk alle blog posts

Fietstijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden fietsers op Fietstijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Fietstijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Fietstijden.nl.

Bekijk komende week

Wielerclubs

Er zijn honderden wielerclubs actief op Fietstijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Fietstijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een fietser

Op zoek naar iemand op Fietstijden.nl?

Zoek een fietser