Boogies Extreme 160 km

Gepost door Joost Verbakel op zaterdag 2 oktober 2010 17:35

Op 11 september 2010 samen met Nico Marck deze toertocht gereden. 's morgens vroeg rond half 5 richting het zuiden gereden en om kwart over zeven zijn we vanuit Valkenburg gestart. Het is een tocht die door Michael Boogerd is uitgezet en gaat over delen van het parcours van Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race. Beide toertochten heb ik eerder dit jaar gereden. En ook bij deze tocht hadden we heel goed weer.

M'n knieproblemen zijn gelukkig (grotendeels) over dus ik probeer ook weer wat snelheid er in te houden. Het begin van de tocht ging niet helemaal naar wens. Een harde klap OMG smiley klapband. Na wisselen van band zijn we weer verder gegaan. De wegen in Belgie zijn van mindere kwaliteit dan ik gewend ben, dus we moesten goed opletten voor gaten in de weg, maar verder daar geen last van gehad. Het ging heuvel op en heuvel af. Verschillende onbekende heuvels als Cutzberg, Holliquette, Trou Recard en La Foret. Na een pittige heuvel bij St. Geertruidenberg hadden we een verzorgingspost. We hadden er zo'n 115 km op zitten en is was helemaal op. Ik had behoefte om uitgebreid te rusten. Eigenlijk was ik op dat moment liever gestopt, maar het mooiste gedeelte van de heuvels in Limburg moest nog komen. Me weer moed ingesproken om toch het laatste deel te volbrengen.Tounge smiley

Na de Loorberg kregen we de Gulperberg. We namen de Gulperberg vanaf de steilste kant (Partij). Het ging niet hard, maar wel fietsend. Je ziet dan ook mensen lopen, maar dit wil je natuurlijk niet. Mede door aanmoediging van mensen (Thumbs up) kwam ik toch redelijk goed boven. Vervolgens nog enkele zware heuvels als Kruisberg, Eyserbosweg en de Fromberg. De volgende pittige heuvel was de Keutenberg. Tijdens de Amstel Goldrace van april had ik hier wel een beetje angst voor of ik deze wel fietsend zou kunnen volbrengen. Tijdens AGR kon ik maar net op de fiets blijven en nu was ik wel helemaal op. Het ging echter toch redelijk goed. Het scheelt toch als je een heuvel al kent en weet hoe lang die is en wat er nog gaat komen. Ook de zware beklimming van La Redoute van een paar weken daarvoor tijdens Luik Bastenaken Luik was natuurlijk een goede training en maakt dan toch dat de Keutenberg voor het gevoel wat "makkelijker" is geworden.

Als laatste heuvel in Valkenburg was er de Cauberg. Ik was helemaal op dus het ging niet lekker omhoog, maar ook hier weer veel aanmoediging, waardoor je als het ware een duwtje in de rug krijgt en er zowaar nog een sprintje uit kunt halen. Op de finish werd ik ingehaald door MICHAEL BOOGERD. Op het filmpje dat van deze tocht is gemaakt staat dat. Zie: http://bit.ly/ihD8Pj

Het was de laatste belangrijke tocht voor dit seizoen. Ik probeer nog zolang mogelijk buiten te kunnen blijven fietsen, hopelijk tot eind november. Dan in de wintermaanden als voorbereiding op het nieuwe seizoen weer te gaan spinnen. Binnenkort ga ik weer eens nadenken welke tochten we in 2011 gaan rijden.

Foto's bij deze blogpost

Boogies Extreme 2010

Fietstijden.nl op Facebook