Verslag fietsen door Nico, Jan Willem, Martin, Jochem en Joost

Over Luik-Bastenaken-Luik

Gepost door Joost Verbakel op zaterdag 30 juli 2011 20:59

Vanaf 5 uur reden we met z'n vijven in 2 auto's richting Luik. We dachten dat we nog redelijk weer zouden krijgen, al zou het kwik zeker niet boven de 20 graden komen.

Maar we kwamen bedrogen uit. Vlak bij Luik was de weg al nat en toen we rond half 8 in Luik aankwamen begon het zelfs harder te regenen. Dat was niet leuk meer.Sad smiley We hebben de eerste 40 km dan ook in de regen gefietst. Iedereen behoorlijk nat, maar gelukkig het werd droog.

We hebben vandaag pittige beklimmingen gehad een prachtige uitzichten. De ardennen is zeker als fietsgebied aan te bevelen, hoewel de wegen zeker bij nat weer niet zo goed zijn als in Nederland.

Op een gegeven moment kregen we een steile lange afdeling. Heerlijk, hoewel we vanwege de regen wel voorzichting moesten doen. Helemaal beneden gekomen staken we de weg over en voor ons doemde de prachtige maar steile "Chambralles" voor ons op. Daar kregen we de eerste bult die op sommige plaatsen bijna 20% was. Maar we waren nog fris dus dat ging wel. Met een paar mooie bochten kronkelde deze weg zich omhoog. Joost lag wat voor en stopte om een paar foto's te maken. Hierna ging het bij het wegrijden mis. Hij kon niet goed in de clips komen en viel om en hield er een vervelende wond aan over. Gelukkig kon hij wel doorfietsen.

Een stuk verderop kregen we 'La Roche a Frene' voor de pedalen. Een heuvel van zo'n 2 km met gemiddeld stijgingspercentage van zo'n 9,5% en maximaal 15%. Een hele pittige klim en bovenop is het even bijkomenTounge smiley

Als klap op de vuurpijl was er de bekendste en zwaarste heuvel van de dag 'La Redoute'. Ook deze is bijna 2 km en maximaal stijgingspercentage zelfs 22 procent. Er zitten 2 hele stijle gedeelten in. We hebben alle 5 deze klim fietsend volbracht. Maar er waren er ook die een deel hebben moeten lopen. We hebben dit jaar de toeschouwers gemist die ons toen naar 'boven' schreeuwden. Waarschijnlijk vanwege het slechtere weer.

Ondanks een regenachtige dag hebben we toch een mooie tocht gereden. Jan Willem gaf op fietstijden al aan om volgend jaar de 170 km te gaan fietsen. Daar zitten nog een paar mooie heuvels in.Thumbs up

Foto's bij deze blogpost

LBL10087Nico.jpg LBL10091 Joost.jpg LBL10095 Jochem en Martin.jpg LBL10086JanWillem.jpg

Fietstijden.nl op Facebook