Fietstijden.nl community

Welkom bij de fietsers community van Fietstijden.nl. Hier zie je de laatste fietstijden, inschrijvingen en aanmeldingen. Zelf ook fietsen kriebels? Meld je dan snel en gratis aan en begin meteen met het bijhouden van al je fietstijden.

Laatste blogposts

Hieronder staan de laatste weblog posts van gebruikers van Fietstijden.nl over fietsen en alles wat erbij komt kijken.

Onderhoud

Gepost door Promomobiel.be op maandag 5 maart 2018 13:20

De promomobiel is wederomklaar voor service. Nieuwe banden gestoken en olie gewisseld.
Bovendien staat een setje spike banden klaar, maar dat zal niet meer nodig zijn.
Ondertussen tellen we 40.201 km en mss zijn het de laatste kilometers x

doel gesteld (3 reacties)

Gepost door henry op maandag 22 januari 2018 15:32

Vandaag mijn eerste bericht , ik fiets al wel wat langer ( ben 54 jaar ), maar wil dit jaar eens een echte col beklimmen. Ga in september naar Italie en wil daar de Passo Manghen beklimmen , deze is net aan 2000 meter hoog. Trainen op de tacx totdat we naar buiten kunnen. Denk er aan om een andere fiets te kopen. Maar laten we maar eerst gaan trainen. Zit nog op mijn kerst gewicht , daar mag wel 5 kilo vanaf. Bij start 91 kilo bij 1,83m. Mag wel 85 zijn als ik zover ben. We gaan het zien !

Fietsen na een hartaanval

Gepost door Jetze Wassenaar op woensdag 20 december 2017 00:12

Ik heb drie jaar geleden een hartaanval gehad. Lang verhaal kort, ik fiets. Meer: 'k heb de halve wereld inmiddels al rondgefietst maar het is wel heel erg leuk om bij te houden wat ik allemaal doe.

En niet alleen ik, natuurlijk. Maar ik schrijf dit waarschijnlijk aan mensen die al veel langer een "smart phone" hebben dan ik. En misschien aan mensen die ook een hartaanval hebben gehad en denken dat er niet meer gefietst kan worden.

Zelf heb ik sinds een dikke week een Iphone4, en die is antiek ook al werkt ie prima. En: de Fietstijden app kon ik installeren.

Nou, dit was even een berichtje. Ik kan heel lang schrijven over (waarom) fietsen, maar dat weten we allemaal al. Wat sommigen niet weten (ik wist het niet toen ik er een kreeg), is dat je na een hartaanval best kan fietsen. Niet meteen erna dan, he...

Liefde voor iedereen.
Jetze Wassenaar

10 kilometergrens

Gepost door Danny van der Linden op zaterdag 15 april 2017 19:30

Vandaag is de 10 kilometergrens bereikt. Vol goede moed begon ik de woonwijk, die wordt omgrensd door weilanden, uit te trappen. De fietsbrug die me over een snelweg moest brengen was geen probleem. Vol goede moed trapte ik door de weilanden, passeerde een vrouwelijke hardloopster en reed het mooie kasteeldorpje Haarzuilen binnen.

Nét voor het kasteel moest ik naar links. Het is geen toeval dat juist die weg de minste moeite kostte. Ik had een lekkere wind mee. Terug naar Maarssen had ik een fikse tegenwind, en ik merkte dat ik het dan toch weer even zwaar heb.

In Maarssenbroek koos ik diverse omwegen omdat ik vandaag de tien kilometergrens wilde passeren. En dat lukte!

Tevreden stapte ik weer af na zo'n 36 minuten fietsen. Maar ik heb al gezegd: het gaat mij niet om tijden.

Eigenlijk had ik, qua uithoudingsvermogen en gevoel in de benen, nog zeker drie tot vijf kilometer kunnen fietsen. Dat is prettig om te constateren: er zit rek in.

Waarom ik het niet deed? Pijn aan de zadelstreek. Ook dat moet weer langzaam getraind worden. smiley

Deze zelfde route wil ik de komende dagen nog een keer rijden. En dan ga ik door naar een langere afstand.. Ik baal een beetje dat ik een drukke werkweek tegemoet ga. Al met al: toch een tevreden gevoel.

Foto's bij deze blogpost

staticmap.png

Probleem 1 overwonnen

Gepost door Danny van der Linden op maandag 10 april 2017 15:38

Wow, wat begon ik fanatiek. Ik maakte twee trainingsroutes waar ieder ander om zou lachen: 7,6 kilometer (Training 1) en 10,4 kilometer (Training 2)

En ik begon. De eerste keer Training 1 ging prima. Eigenlijk boven verwachting waardoor ik iets te snel van start ging en op het einde wat moeite kreeg. Ik besloot Training 1 snel te herhalen. Dit ging uitstekend. Ik reed in een tempo dat me lag (voor de duidelijkheid, ik ben helemaal niet bezig met tijd. Ik ben op dit moment bezig met afstanden) en voelde me fit. En toen... schakelde ik met mijn versnelling en viel mijn ketting er af.

Het probleem leek met mijn versnelling te maken te hebben. Ik probeerde het te repareren, maar dat lukte niet. Ook mensen uit mijn omgeving probeerden het. Uiteindelijk kwam ik bij de fietsenmaker terecht. Die had het blijkbaar druk.

Ik heb ruim een week niet getraind, al heb ik wel bewust de dagelijkse dingen op de fiets gedaan in plaats van met de bus.

Morgen mag ik mijn fiets ophalen. Ik hoop dat ik er vroeg kan zijn. En dan ga ik voor Training 2. (10,4 kilomter)

Ergens zie ik het somber in dat ik de 35 kilometer ga halen op 21 mei. Maar ik wil het, ondanks de tegenslag, op zijn minst proberen.

In Training

Gepost door Danny van der Linden op maandag 10 april 2017 15:31

22 maart 2017

Natuurlijk is het mijn eigen schuld. Nadat ik in mijn jongere jaren dagelijks op de fiets naar school ging, twee keer in de week trainde, op zaterdag minstens een wedstrijd speelde en in de zomermaanden veelvuldig fietste met vrienden kwam de laatste jaren de klad er in. Het plezier in sporten werd minder, de blessures werden meer. Voor ik het wist deed ik niets meer en was mijn conditie nog slechter dan die van Toetanchamon. Een probleem met mijn hersenen in 2015 hielp niet mee, waardoor ik nog minder vaak lopend of fietsend op pad ging.

Daar moet nu maar eens verandering in komen. Het is 22 maart 2017. Zojuist heb ik iets geks gedaan. Ik heb mij ingeschreven voor een fietstocht van ruim 35 kilometer. Dit moet gaan gebeuren op 21 mei. Het is geen tocht voor wielrenners, maar voor toerfietsers. De eerste stap is natuurlijk het kopen van een degelijke fiets.

Via internet heb ik er een gevonden. Die heb ik vanmiddag opgehaald.

Stap twee is fietsen. Trainen, om het maar een naam te geven. Voor veel lezers mag het belachelijk klinken: een tochtje van 35 kilometer en dan in training gaan. Toch is het voor mij hoognodig als ik de rit in mei uit wil rijden.

Deze blog gebruik ik als stok achter de deur. Als ik dit publiceer moet ik natuurlijk wel zorgen dat ik het voor elkaar ga krijgen. Anders sla ik een modderfiguur.

Al bepaal ik natuurlijk wel zelf of ik deze tekst online plaats… Als jij dit leest weet je genoeg: ik ben de uitdaging aangegaan. Silly me.

Bekijk alle blog posts

Fietstijden.nl vandaag

Elke dag zijn er duizenden fietsers op Fietstijden.nl actief.

Bekijk activiteiten vandaag

Fietstijden.nl komende week

Er worden elke week veel activiteiten en evenementen ingepland op Fietstijden.nl.

Bekijk komende week

Wielerclubs

Er zijn honderden wielerclubs actief op Fietstijden.nl.

Bekijk de groepen

Challenges

Doe mee met een challenge op Fietstijden.nl en daag jezelf uit.

Bekijk de challenges

Zoek een fietser

Op zoek naar iemand op Fietstijden.nl?

Zoek een fietser