Fietstijden.nl nieuws

Op deze pagina staat het laatste nieuws omtrent Fietstijden.nl. Nieuwe functies en algemene mededelingen komen zijn hier altijd terug te vinden.

Gelukkig en sportief 2015 (met terugblik op 2014) (6 reacties)

Gepost door Fietstijden.nl op donderdag 1 januari 2015 09:21

Namens het hele Fietstijden.nl team wensen wij iedereen een heel mooi en sportief 2015 toe!

Hieronder een paar leuke statistieken over 2014:
- We hadden 133.727 gebruikers
- Er zijn 273.948 tijden gelopen
- Daarbij is 7.810.129 kilometer afgelegd (dat zijn 195 rondjes om de aarde!)
- De gemiddelde snelheid hierbij was 23,1 km/u
- Er zijn 51.801 beklimmingen gedaan

Wat is jullie fietsdoel in 2015?

Win een Garmin VIRB --UPDATE, de winnaar is bekend-- (15 reacties)

Gepost door Fietstijden.nl op vrijdag 2 mei 2014 10:42

Wij zoeken een tester voor de nieuwe Garmin VIRB! Deze camara is gemaakt voor het avontuur! Hij is waterbestendig, heeft grote opname capaciteit, kan opnemen in HD kwaliteit en nog veel meer!

Over de VIRB
Film langer met de compacte, waterbestendige en robuuste VIRB Elite met geavanceerde GPS-functies - niets is onmogelijk. Post daarna eenmaal per maand tot december 2014 jouw video en een verslag van jouw ervaringen met de VIRB op sociale media.

Winnen is simpel
Wij mogen er één weggeven namens Garmin, post de coolste actiefoto van jezelf op de racefiets of mountainbike als reactie op dit bericht en je maakt vanzelf kans om deze VIRB te krijgen! Op 12 mei maken we de winnaar bekend.

---UPDATE, DE WINNAAR IS BEKEND---

De winnaar van de Garmin VURB is:
Dirk Langhout

Niet gewonnen? Je kunt ook nog meedoen met de actie van Garmin zelf via http://www.trygarminvirb.nl/

Namens Fietstijden.nl en Garmin van harte gefeliciteerd met de prijs Dirk!

Privacy policy Fietstijden.nl (subtiel) aangepast

Gepost door Fietstijden.nl op woensdag 26 maart 2014 13:34

Deze week zijn er een paar kleine aanpassingen in onze Privacy Policy doorgevoerd. Dit om duidelijker te omschrijven welke gegevens waarvoor gebruikte worden en voor wie deze zichtbaar zijn.

Inhoudelijk is er niks veranderd maar het is belangrijk om dit toch even te melden.

Je kunt de volledige tekst nalezen op http://www.fietstijden.nl/home/privacypolicy

Wij respecteren jouw privacy en zullen jouw gegevens niet zonder toestemming aan derden verkopen/verspreiden. Mocht je niet akkoord gaan met deze aanpassingen dan verzoeken we je om je account stop te zetten. Indien je doorgaat met het gebruik van deze website/app dan gaan we er van uit dat je ook akkoord gaat met de gewijzigde privacy policy.

Windows Phone app updates (9 reacties)

Gepost door Fietstijden.nl op dinsdag 25 februari 2014 09:00

Tot nu toe hebben we de app altijd voor zowel Windows Phone 7 als 8 ontwikkeld maar dit kostte veel extra capaciteit en maakte de app ook trager onder Windows Phone 8 omdat we geen gebruik konden maken van de optimalisaties van Windows Phone 8.

Omdat inmiddels de overgrote meerderheid van de Windows Phone gebruikers is gebruik maakt Windows Phone 8 zullen we vanaf nu geen nieuwe updates meer voor Windows Phone 7 uitbrengen. De app blijft wel gewoon beschikbaar voorlopig zodat iedereen met Windows Phone 7 gewoon gebruik kan blijven maken van de app, maar toekomstige updates zullen alleen voor WP8 uitgebracht worden.

Snellere app en hartslagmeters
De eerstvolgende update (versie 6) zal de eerste update zijn speciaal voor Windows Phone 8. Hierin zal te merken zijn dat de app aanmerkelijk sneller is geworden.

Inmiddels is ook bekend geworden dat de komende Windows Phone 8.1 update (die voor alle Windows Phone 8 telefoons beschikbaar zal komen) ook (eindelijk) ondersteuning gaat bieden voor Bluetooth 4.0 Low Energy zodat we Bluetooth Smart hartslagbanden kunnen gaan ondersteunen.

Microsoft heeft nog geen uitspraken gedaan over de beschikbaarheid van de Windows Phone 8.1 update maar we houden het scherp in de gaten en proberen zo snel mogelijk na het uitbrengen hiervan de app te updaten zodat je je hartslagband hieraan kunt gan koppelen!

Hartslagzones zijn veranderd

Gepost door Fietstijden.nl op maandag 10 februari 2014 09:04

Met de laatste update van de site hebben we de hartslagzones op veler verzoek omgedraaid. De zones waren hiervoor genummerd van 1 = zwaar tot 5 = licht maar zijn nu van 1 = licht tot 5 = maximaal hernoemd.

Dit maakt de zones logischer in gebruik en dit komt meer overeen met wat elders gebruikt wordt voor de zones.

Alle analyses en je historische data zijn uiteraard nog gewoon beschikbaar en deze zijn vanaf nu ook in de nieuwe zones te bekijken.

Audiocoaching
Binnenkort volgt er ook audiocoaching in de app op basis van deze nieuwe zones zodat je ook tijdens het fietsen hoort in welke zone je traint.
Ook kunnen gebruikers met een Plus Pakket dan een doelzone instellen waarbij de app je vervolgens coacht naar die zone toe.

Bluetooth Smart ondersteuning voor Android (6 reacties)

Gepost door Fietstijden.nl op woensdag 29 januari 2014 13:13

Gister is versie 5.2 van de Android app uitgekomen. Hiermee zijn een aantal kleine verbeteringen doorgevoerd en hiernaast is Bluetooth Smart ondersteuning toegevoegd.

Als je een mobiel hebt met Android 4.3 (of hoger) en Bluetooth 4.0 (Low Energy) ondersteuning kun je vanaf nu ook de Polar H7 hartslagband gebruiken. Zie http://www.fietstijden.nl/shop/store/polar-hartslagband-android voor actuele beschikbaarheid van deze hartslagband.

Vergeet niet om in het Instellingenscherm bij Type hartslagband 'bluetooth smart' aan te vinken!

Heb je geen Android 4.3 dan kun je uiteraard nog de oude bluetooth (zonder smart) band blijven gebruiken.

Een andere verbetering voor fietsers met een hartslagband is dat je met deze update altijd je hartslag te zien krijgt. Je hoeft geen meting meer te starten.

Met een volgende update gaan we extra audiocoaching toevoegen indien je met een hartslagmeter traint.

Zet Tour du ALS op de kaart en win een wielershirt! (5 reacties)

Gepost door Fietstijden.nl op zaterdag 4 januari 2014 20:20

Tour du ALS is een jaarlijks sportevenement dat 30 mei 2014 voor de derde keer plaatsvindt.

Ervaren en minder ervaren fietsers beklimmen fanatiek en gesponsord, een, twee of drie keer de Mont Ventoux. Ook hardlopers en wandelaars zijn welkom.

Waarom? ALS is een meedogenloze zenuwziekte die spieren aantast. Mensen die de diagnose ALS te horen krijgen, hebben gemiddeld 3 tot 5 jaar te leven. Geen behandeling en genezing is mogelijk.

Tour du ALS brengt geld bijeen om onderzoek en behandeling naar ALS mogelijk te maken en een bijdrage te leveren aan het welzijn van huidige patiënten.

Je kunt dit fantastische goede doel helpen. Promoot ALS op social media en help ons aan meer bekendheid en deelnemers. Wie dat het beste doet ontvangt een Tour du ALS wielershirt! Roep mensen op om de actie te steunen!

Samen trappen we ALS de wereld uit!

Schrijf in een reactie waarom jij dit mooie shirt zou moeten winnen om mee te doen met de prijsvraag.

Meer informatie over de Tour du ALS vinde je op http://www.tourduals.nl

Gelukkig en sportief nieuwjaar!

Gepost door Fietstijden.nl op woensdag 1 januari 2014 10:07

Op 2014! Maak er een mooi en sportief jaar van!

Wat zijn jullie doelen (of goede voornemens) voor dit jaar?

PS: om je een kick-start te geven zijn alle trainingsschema's nu tijdelijk met 33% korting verkrijgbaar.

Deel je jaarstatistieken van 2013

Gepost door Fietstijden.nl op dinsdag 31 december 2013 14:00

Vandaag hebben we (op verzoek van Joost) een leuke functie toegevoegd: je kunt nu heel makkelijk je jaartotalen delen via Facebook en Twitter.

In de app staat op de Profiel pagina een knop om je jaartotaal naar Facebook of Twitter te plaatsen en op de website kun je het in je persoonlijk profiel onder Statistieken (in de rechterbalk) terugvinden.

Hiermee krijg je een bericht zoals "Ik heb in 2013 in totaal 499 km gelopen en ben daar 21 uur en 1 minuut mee bezig geweest! M'n gemiddelde snelheid was 23,75 km/u en m'n langste training was 118 km.". Zo weten jij en je vrienden precies hoeveel kilometers jij afgelegd hebt in 2013!

En volgend jaar natuurlijk kijken of je het nóg beter kunt smiley

Interval editor en meerdere backups in Plus Pakket

Gepost door Fietstijden.nl op zondag 3 november 2013 09:53

Goed nieuws voor iedereen met het Plus Pakket! Er zijn twee grote nieuwe features aan het Plus Pakket toegevoegd.

Meerdere backups in de app
Wanneer je in het buitenland gaat fietsen of geen databundel hebt dan is het wel zo fijn dat je de app zonder internet kan gebruiken. Dat kan altijd al, maar voorheen kon je maar één tijd opslaan.

Vanaf nu kun je (met het Plus Pakket) meerdere backups offline opslaan! Zodra je weer wifi hebt kun je dan in één keer al je backups online opslaan!

Interval editor in de app
Ook nieuw is de handige interval editor in de app. Hiermee kun je eenvoudig zelf je eigen intervaltrainingen samenstellen. Kies je warming-up, cooling-down, stel de oefeningen samen en kies het aantal herhalingen en starten maar!

De audiocoach helpt je tijdens je training door de juiste intervallen op de juiste momenten aan te kondigen.

Upgrade ook naar Plus
Naast deze voordelen zitten er nog veel meer extraatjes in het Plus Pakket: onbeperkt trainingsschema's volgen, live-tracking, ghost-cycling, levels, successen, en nog veel meer!

Duizenden Fietstijden.nl gebruikers zijn je al voorgegaan en zijn tevreden over. Lees hun reviews op http://www.fietstijden.nl/shop/store/reviews/plus-jaar

Upgraden kan via http://www.fietstijden.nl/shop/store/plus

Fietstijden.nl op Facebook