Bekijk alle fietstijden voor De dood of de Gladiolen (110 km)

De dood of de Gladiolen (110 km)

Afstand110 km
PlaatsSittard
SoortBeklimming

Officiële website De dood of de Gladiolen (110 km)

Statistieken

Er zijn 1 fietstijden toegevoegd.

Beoordelingen

Algemeen       Parcours       Organisatie       Website      

Bekijk beoordelingen (1)
Locatie van De dood of de Gladiolen (110 km)

Sittard-Geleen is op zondag 14 augustus 2011 start- en finishplaats van de Koninginnerit van de Eneco Tour.

Op dezelfde dag vindt als belangrijke omlijsting van het programma een toertocht voor recreatieve fietsers plaats: de Dood of de Gladiolen. Deze werd voor het eerst georganiseerd in 2010. Met veel succes zo bleek uit reacties van de deelnemers.

De startlocatie is opnieuw de Stadssporthal in Sittard. Daar kan tussen 8 en 9.30 uur gestart worden. Inschrijving aan de start is mogelijk vanaf 7.30 uur. Bij voorkeur voorinschrijving via deze website. Voorinschrijving sluit op 6 augustus 22 uur.

De finish is op de finishlocatie van de Eneco Tour om uiterlijk 15.00 uur, in verband met de finish van de Eneco Tour. Bij de startlocatie is kleed- en douchegelegenheid, parkeergelegenheid en een bewaakte fietsenstalling aanwezig.

De toertocht “de Dood of de Gladiolen” wordt verreden over een afstand van plm. 110 km en kent plm. 1250 hoogtemeters Er dienen 28 bekende en minder bekende beklimmingen overwonnen te worden. Het parcours kent ten opzichte van 2010 vele verrassingen. De ravitaillering is na plm. 55 km.

Deelname kost 7,50 euro, voor NTFU-leden 5,50 euro.
Na afloop kan nagepraat worden bij café “Ich en dich” op de Markt in Sittard. Deelnemers krijgen daar een consumptie aangeboden.

Blog posts over de De dood of de Gladiolen (110 km)

De Dood of de Gladiolen

Gepost door oRo4F8JAVGgldaY op dinsdag 16 augustus 2011 07:52

Vijf van de zeven @TeamAD6Tweets leden waren vandaag present tijdens de Dood of de Gladiolen, een toertocht in de marge van de Eneco Tour. Dat was dan meteen 2,5% van het totaal aantal deelnemers, want door de regen verschenen er slechts 200 vermetelen aan de start in Sittard.

Daniël, Marten, Jeroen en Roelof moesten al heel vroeg uit de veren en zullen zich nog wel afgevraagd hebben of het nou wel zo leuk was om helemaal naar het verre Limburg af te reizen, om een tochtje in de regen te gaan fietsen. Maar ja, ‘t was nou eenmaal afgesproken, er was meteen aansluitend een eerste (IRL) ‘Meet & Greet’, dus Robert zat tevergeefs op een afbericht te wachten.

En terwijl de regen met bakken uit de hemel viel, de straten blank stonden, de vooruitzichten niet best waren én er best wel wat twijfel was bij de vier helden of ze het lastige parcours wel aan konden, vertrokken ze om 9:20 voor de 118 kilometer.

Al snel werd er door stromende (en modderige) bergbeken gefietst, want het was eerst draaien en keren rondom de Windraak. De heuvelachtige holle wegen daar fungeren prima als waterafvoer, dus dat was gelijk soppend in de beugels. Hierna ging het door het altijd intrigerende ‘Duustergatsken’ naar Schweikhuizen en vandaar verder richting zuiden (Elsloo, Geule) waar de Slingerberg en Moorveld voor de eerste echte problemen zorgden.

Daniël kraakte al een beetje en dat werd er op de Visweg en de Bosstraat (Valkenburg) niet beter op. Tegen dat onze helden via de Fromberg (noord) richting de Vrouwendelweg gingen, was het beste er wel af. Even later bij de Kruisbergweg besloot hij dan ook wijselijk om in de bezemwagen te stappen. De resterende vier gingen er – dacht Robert tenminste – eens goed voor op de pedalen staan, maar een kilometer of twintig en een paar klimmetjes verder, was Jeroen ook aan het eind van zijn Latijn…

In Hulsberg werd dan ook besloten dat C. met hem de kortste route zou nemen naar Sittard, de overige twee reden het hele parcours uit. Dat was ‘netto’ dan nog maar zo’n 15 kilometer meer, maar wel met nog wat lekkere kuitenbijters, zoals o.a. de Weg Langs Stammen. Jeroen en Robert kwamen geen obstakels meer tegen, behalve dat Robert – zoals meestal in Geleen – 2, 3 keer verkeerd reed, hoewel het toch simpel een kwestie is van de Rijksweg (Noord) volgen. Maar ja, als je dan Orbis linksaf ziet staan, ga je tegen beter weten in toch twijfelen, terwijl dat natuurlijk voor het autoverkeer is…

Afijn, na zo’n 102 kilometer werd Jeroen afgeleverd bij de Stads Sporthal, waar Daniël al lekker gedoucht zat te wachten. Robert ging op zoek naar Marten en Roelof, kletste onderweg wat met de verkeersregelaars en vond ze uiteindelijk op een kilometer of 2 voor de finish, waarna ze daar met z’n drieën overheen reden.

Aangezien het aantal deelnemers wat beneden verwachting was – vind je het gek?! - kon er toch ook voor de niet (helemaal) finishers Gladiolen en consumptiebonnen in ontvangst worden genomen – de bonnen werden niet gebruikt, want het ging na het douchen meteen naar Brunssum voor de ‘Meet & Greet’.

We werden vandaag getrakteerd op een prachtig parcours en bij de bevoorrading ook prima voorzien van eten en drinken. Hoewel het daar – rond kilometer 55 – even leek op te klaren, was het toch eigenlijk de hele dag regenachtig en (dus) nat. Jammer, want er was zodoende minder te genieten – desondanks een geslaagd evenement en leuk om de mannen van het team in het echt te leren kennen!

Kaart van de route

Kaart van de route De dood of de Gladiolen (110 km)
 Klik op de kaart om in te zoomen.

Fietstijden van fietsers op Fietstijden.nl

FietserDatumTijdSnelheidAfstandDetails
nivja14-08-201104:50:3022,81 km/u110 kmDetails
Er zijn 3 tijden toegevoegd (met een gemiddelde tijd van 04:11:32) door anonieme gebruikers.

Ik heb deze wedstrijd ook gefietst

Fietsers die van plan zijn om de De dood of de Gladiolen (110 km) binnenkort te gaan fietsen

Er hebben nog geen fietsers deze wedstrijd ingepland.

Ik wil deze wedstrijd ook gaan fietsen

Foto's van dit parcours

Er zijn nog geen foto's toegevoegd aan de De dood of de Gladiolen (110 km).Bekijk alle koersen

Andere interessante evenementen


Hier adverteren?
Evenement toevoegen? | Onjuiste gegevens?

Fietstijden.nl op Facebook