Profiel van Bjorn van der Neut

Overzicht van alle fietsprestaties van Bjorn van der Neut. Op deze profiel pagina worden alleen wedstrijdtijden getoond, trainingstijden zijn enkel voor de gebruiker zelf zichtbaar.

Fiets statistieken

Onderstaande tabel toont de tien snelste fietstijden, gesorteerd op snelheid.

DatumParcoursTijdAfstandSnelheid
14-04-2010-01:30:0030.000 km20.000,00 km/u
02-06-2010TTW Tijdrit (13 km)00:20:1212,65 km37,59 km/u
06-06-2012TTW Tijdrit (13 km)00:28:3517,55 km36,83 km/u
25-04-2014-00:25:5114,55 km33,78 km/u
29-06-2011-01:36:2153,48 km33,30 km/u
05-05-2014-00:26:3114,5 km32,80 km/u
30-04-2014-01:23:2243,37 km31,22 km/u
05-05-2010Weesp - Ankeveen - Abcoude01:12:2337,54 km31,12 km/u
23-06-2010Rondje Flevoland02:02:5862,24 km30,37 km/u
28-04-2014-00:28:3114,36 km30,22 km/u

Uitgebreide statistieken zijn alleen beschikbaar voor ingelogde gebruikers

Log eerst in op Fietstijden.nl voordat je de uitgebreide statistieken kunt bekijken.

Indien je nog niet aangemeld bent op Fietstijden.nl kun je je heel eenvoudig gratis aanmelden.


Blog posts

Spannende dag in de Tour de France!

Gepost door Bjorn van der Neut op donderdag 22 juli 2010 08:02

Spannende dag in de Tour de France!

Vandaag wordt het er op of er onder voor Andy Schleck. Hij staat maar 8 seconde achter op de gele trui drager Alberto Contador. De rit van vandaag gaat van Pau naar de beroemde Col du Tourmalet over een afstand van 174km. Dit is de laatste berg etappe van de Tour de France daarna volgt nog een tijdrit over 52km en een vlakke etappe met de finish in Parijs op de Champs-Elysees.

In de rit van vandaag zitten 3 bergen in van de 1ste categorie namelijk de Marie-Blanque, Soulor en de finish op de Tourmalet. Waarschijnlijk zal het vandaag beslist worden op de laatste berg waar Andy zijn aanval zal gaan plaatsen. Hij heeft ook wat voorsprong nodig t.o.v. Contador aangezien deze een veel betere tijdrit rijder is.

Nog een opmerkelijke actie gisteren van Jens Voigt tijdens de afdaling. Doordat zijn voorband was ontploft viel hij waarbij zijn fiets onbruikbaar was geworden. Toen hij weer opstond waren alle ploeg auto’s al hem voorbij om hem van een nieuwe fiets te voorzien. Wel kwam er een auto aan met kinderfietsen op het dak. Hij twijfelde geen moment en pakt een veelste kleine fiets en reed daar ongeveer 15 a 20 km op. Totdat hij een fiets kreeg van een politieagent. Ploegleider Bjarne Riis had namelijk de reserve fiets even daarvoor aan de agent gegeven met het verzoek deze aan Voigt te geven. Dat is nog eens een staaltje van doorzettings vermogen!

Ik wacht met spanning af en hoop niet dat Contador voor de 3de keer het geel mag aantrekken in Parijs.

Tour de France 2010 (1 reactie)

Gepost door Bjorn van der Neut op maandag 12 juli 2010 07:26

Nu eindelijk het WK is afgelopen en Mart Smeets met “De avondetappe” naar een normaal tijd stip gaat verhuizen is het tijd voor de Tour de France. Voor de mensen die nog niet op de hoogte zijn volgt hier even in vogelvlucht een kort verslag zodat je direct achter het grote peleton kan aanhaken.

De proloog en dus de start van de Tour de France was een bijzondere omdat deze starten in Rotterdam. Het was een tijdrit over 8,9km. Het was spannend omdat een deel op een droog wegdek reed en een ander deel op een nat. Maar Fabian Cancellara was toch de snelste zoals gedacht.

De 2de rit over een afstand van 223,5km starten ook in Rotterdam en ging via Zeeland naar Brussel waar de finish was. Verder niet een bijzondere wedstrijd en het eindigden dan ook in een sprint met een verassende winnaar namelijk Alessandro Petacchi. Verassend omdat iedereen hem met een toch wel wat oudere leeftijd (36) had afgeschreven.

Rit 3 had een mooi slot voor Sylvain Chavanel die de laatste tijd meer op de grond lag dan op zijn fiets zat won de rit. Een emotioneel gebeuren aangezien hij vlak voor de tour in een afdaling tegen een auto was aangereden en met een schedelbasisfractuur in het ziekenhuis belande. Er gebeurde nog meer in deze rit het was namelijk een grote slacht partij. Er waren een x-aantal kleine bergen met wat afdalingen maar omdat het z’n onwijs slecht weer was viel de een na de andere. De gele trui drager Fabian Cancellara heeft toen besloten om de wedstrijd te neutraliseren en gezamenlijk over de finish te rijden.

De rit daarna zullen we maar snel vergeten namelijk enorm saai. Rit 5 had weer een verassing Alessandra Petacchi schrijft namelijk zijn 2de sprint overwinning op zijn naam! En wat nog meer verassend was dat Mark Cavendish die vorig jaar z’n beetje alles won in de print gewoon moest opgeven in de laatste 100meter.

Gelukkig voor Mark Cavendish was het een tijdelijke inzinking en won hij daarna 2 wedstrijden oprij. Hij was er zeer emotioneel onder. Wat is sport toch mooi om te zien!

De rit van afgelopen zaterdag was een spannende. Er zaten 3 kleine bergjes in van de 2de categorie. Het was voornamelijk een kat en muis spel om wie de gele trui zou krijgen. Sylvain Chavanel was wederom goed bezig en kon met een jump naar zijn team genoot Jérôme Pineau in de bolletjes trui weg rijden van het peleton. Niemand had meer de macht om hem terug te pakken en Chavanel pakte zijn 2de overwinning en de gele trui!

Zondag was de eerste kracht meting met 2 bergen van de 1ste categorie. Voor de eind overwinning gaat het tussen Lance Armstrong 7-voudig Tour de France winnaar en de jonge Alberto Contador 2-voudig Tour winnaar. Wat een spannende rit tussen deze 2 grootheden zou moeten worden bleek een ware flop te worden. Lance Armstrong viel maar liefst 2x tijdens deze rit en gooide de handdoek in de ring en kwam 11minuten na Contador binnen! Wat wel interessant was voor ons oranje gevoel was dat Robert Gesink het zeer goed heeft gedaan en zelfs kans had op een dagzege maar eindige op een 3de plaats achter de winnaar Andy Schleck.

Zo nu zijn jullie weer op de hoogte van de eerste week Tour de France. Vandaag is het een rust dag voor de renners en morgen moeten ze weer flink aan de bak. Wie uiteindelijk de gele trui om zijn schouders mag steken in Parijs is nog niet duidelijk en het zal dan ook een spannend Toer de France worden.

Verslag triathlon van Utrecht

Gepost door Bjorn van der Neut op woensdag 7 juli 2010 17:15

Afgelopen zondag 4 juli 2010 heb ik een triathlon gedaan in Utrecht. Het was een Olypische afstand dus 1,5km zwemmen, 40km fietsen en 10km hardlopen.

Het was erg warm die dag dus een wetsuit tijdens het zwemmen was verboden helaas. Het was tevens mijn eerste keer een OD (Olympic Distance) dus het was een halve kilometer meer zwemmen dan ik gewent ben en dan ook nog eens de eerste keer zonder wetsuit. Gelukkig ging het best aardig en zwom in 29:48.

Toen 40km fietsen door het kanalen eiland. We moesten maar liefst 8x de brug op en af Confused smiley Dat was geen pretje en ook de wind was niet heel prettig. Nou nog even zeuren over de hubbelbubbel weg en dan heb ik het wel gehad Tounge smiley Mijn fietstijd was 1:10:52.

Tijdens het fietsen dacht ik al puff zwaar en nou moet ik ook nog 10km lopen. Wat eigenlijk mijn beste onderdeel is. Eenmaal van de fiets af ging het lopen eigenlijk super goed. Niet gekapot gelopen gewoon lekker door rennen. De looptijd was 41:26.

Mijn eindtijd was uit eindelijk 2:25:29 en dat was goed voor een 21ste plek. Was best te vreden over het geheel en zeker dat ik niet helemaal kapot over de finish ging!

Nu a.s. zondag de lektocht in Culemborg dat is 2km zwemmen in de lek stroom af waarts als het goed is smiley

Fietsen zonder sokken

Gepost door Bjorn van der Neut op maandag 28 juni 2010 11:54

Heb vandaag voor het eerst gefietst zonder sokken. Dit omdat ik ook triathlons doe en je daarbij een snelle wissel wilt hebben. En sokken aantrekken tijdens de wissel vertraagd enorm. Zeker doordat je nat bent van het zwemmen en vermoeid waardoor je coordinatie minder is.

Moet zeggen dat het fietsen zonder sokken geen nadelen heeft tot nu toe. Geen blaren of rode plekken op mijn voeten van mijn fietsschoen. Misschien als ik iets intensiever moet fietsen (berg op, sprinten, tijdrit) dat het dan wel voor problemen kan zorgen.

Een nadeel wat ik wel heb ondervonden was dat je voeten in je schoen toch iets plakkiger en zweteriger aanvoelen dan met sokken. Logisch natuurlijk omdat het zweet van je voeten niet opgenomen kan worden door je sok en dus op je voet blijft liggen.

Zover mijn ervaring met het fietsen zonder sokken smiley

Slopende tijdrit (1 reactie)

Gepost door Bjorn van der Neut op donderdag 3 juni 2010 18:10

Woensdag was het zover al twee dagen ervoor rustiger getraind om fris aan de TTW tijdrit te verschijnen. Lekker infietsen door het Gein richting Driemond waar de start was van de tijdrit van 20km.

Aangekomen bij het kanaal wist iedereen hoe laat het was! Dam wat een wind pal in je gezicht. Dus een kant op vlieg je en de andere kant op sta je stil. De tactiek moet goed gekozen worden. Niet alles geven heen met de wind mee en terug licht trappen met een hoge frequentie.

Na 15 man voor me te hebben zien weggaan was het mijn beurt grote blad voor en trappen maar. Mijn vader was 30seconden voor me gestart dus dat was een mooi richtpunt om hem in te halen. 44 a 45 km/h gemiddeld op de heen weg en net voor het keerpunt mijn vader ingehaald.

Het keerpunt wat was dat vroeg? Er schreeuwd al iemand tegen me maar dat is natuurlijk niet te verstaan als je tegen elkaar in fietst. Wat bleek de man die naar het keerpunt was gereden had een lekke band gekregen en is dus maar ergens gaan staan!

Terug tegen de wind in dat was wel even andere koek! 10km/h minder snel de andere kant op beuken tegen de wind in. Er kwam geen eind aan en de bovenbeen spieren begonnen al wat te verzuren. Dam wat was ik blij dat die man een lekke band had gekregen Tounge smiley

Bij de streep nog denken zal ik verzetje groter trappen en de laatst 100m proberen te sprinten? De puf was er niet om dat de realiseren. Tijd 20:11.

De prijsuitreiking. 1ste 20:01, 2de 20:05 en toen 3 man met dezelfde tijd 20:11!! Dus een gedeelde 3de plek met nog 2 andere Theeth smiley

Vandaag 1 dag na de wedstrijd alweer 46km in de benen om een beetje uit te fietsen en dat voelt gelukkig goed aan. Op naar de eerste 1/8 triatlon in Nederhorst Den Berg op zondag 20 juni

Kramp tijdens het fietsen (1 reactie)

Gepost door Bjorn van der Neut op vrijdag 14 mei 2010 19:11

Afgelopen woensdag met de www.ttweesp.nl een fietstraining gedaan. Het was nogal een explosieve training namelijk:
- 10x (15sec sprint, 1:45 rust)
- 10x (45sec sprint, 1:15 rust)

Na de training nog even een brug op sprinten voor de lol en toen voelde ik al mijn kuiten opkomen. Daarna gewoon rustig beetje door trappen op weg naar huis.

Op eens voel ik mijn kuit steeds meer opkomen. Tandje terug schakelen maar niks helpt meer en kan op een geven moment niks anders doen dan in de remmen knijpen en onmiddelijk het uitschreeuwen van de pijn. Dam wat voelt dit naar.

De kuit is een blok en onwijs hard. Duurt wel zeker 8min voordat ik weer een beetje er op kan staan zonder dat de kramp direct weer terug springt.

Nu 2 dagen na de mega kramp voelt de kuit nog steeds beurs en gevoelig aan. Probeer hem wel zo af en toe een beetje te masseren om de doorbloeding op gang te houden. Dit in de hoop dat het snel weg zal trekken.

Tip van mijn vader was om als je kramp krijgt te proberen te lopen i.p.v. alleen maar je teen naar je toe te trekken. Moet zeggen dat het in het begin echt niet prettig is om te lopen maar het helpt wel en de kramp wordt dan ook snel minder.

Dit verhaal zal waarschijnlijk bij andere renners ook wel bekend in de oren klinken. Ben benieuwd naar hun ervaring en ideeen hoe dit is te voorkomen.

Groeten,
Bjorn

1ste fietstraining van het jaar

Gepost door Bjorn van der Neut op donderdag 15 april 2010 07:40

Gisteren was de eerste fietstraining van de TTW. Althans vorige week was er ook een training maar die moest ik nog even overslaan ivm de tafeltennis competitie.

19:00uur stond het behoorlijk vol met allemaal racefietsen met hun hippe outfits. Maar de trainer was nog nergens te bekennen Confused smiley Gelukkig was hij maar 3minuutjes te laat en konden we beginnen met in fietsen.

Een brugtraining stond op het programma. Langs het kanaal brug op en aan de andere kant brug af. Mooi rondje maar met wel een behoorlijke wind. Het eerste rondje rustig aan en 2de rondje moest je mensen er af rijden brug op.

Had nog wel wat zware benen van de run-bike-run en de 1km zwemmen maar na het eerste rondje was het redelijk weg en kon ik vol gas. Na 3 rondjes kwam de volgende training namelijk staand brug op zittend brug af keren en het zelfde riedeltje 2x.

Met deze oefening voel je goed je kuiten en bovenbenen branden. Lekker hoor! Nee was erg te vreden over de eerste trainings km op de fiets.

Op naar volgende week!

1ste run0bike-run van het jaar (1 reactie)

Gepost door Bjorn van der Neut op zondag 11 april 2010 11:56

Gisteren was het z'n mooi weer en nauwelijks wind en vanmorgen was het koud en veeeeel wind. Maar goed de 1ste run-bike-run stond op het programma. De TTW had dit weer super goed georganiseerd en er stonden heel wat deelnemers klaar bij de start.

Wel nog even twijfelen wat de kleding keuze zou zijn maar toch maar lange broek en t-shirt. Had zelf een besluit genomen om niet als een idioot te gaan knallen maar zoals altijd blijkt dat lastig in een wedstrijd vorm Tounge smiley

Eerste 5km gingen in 18:56min en kwam als eerste bij de wisselzone aan. Nu 5 loodzware rondes langs het kanaal met wind tegen en hier en daar een klein klimmetje. Van mij hadden het 4 rondes mogen duren maar goed.

In rond 3 werd ik ingehaald door Lars Lok die als een idoot aan het fietsen was 50km/h met wind mee waar ik maar 42km/h fietsen. Op dat stuk maakte hij voornamelijk de winst. En hij kwam dan ook aan als 1ste bij de wisselzone voor de laatste 2,5km.

Mijn wissel was ubertraag maar dat maakte mij niet zo uit ik werd nog ingehaald in de wisselzone door Harry Bijl. Gelukkig kon ik lekker in mijn ritme komen en haalde harry op het keerpunt in en finish de als 2de waar ik erg blij mee was.

Eindtijd 1:11:51

Alle ins-en-outs: http://connect.garmin.com/activity/29659166

Bekijk de blog van Bjorn van der Neut

Tijden voor koersen

DatumParcoursTijdAfstandSnelheid
06-06-2012TTW Tijdrit (13 km)00:28:3517,55 km36,83 km/u
02-06-2010TTW Tijdrit (13 km)00:20:1212,65 km37,59 km/u

Trainingstijden

DatumParcoursTijdAfstandSnelheid
24-05-2014Weesp - Heerhugowaard02:27:2573,2 km29,79 km/u
19-05-2014Training00:56:3927,29 km28,90 km/u
19-05-2014Training00:28:5914,34 km29,68 km/u
13-05-2014Training01:49:3719,21 km10,52 km/u
10-05-2014Training01:15:0015,58 km12,46 km/u
05-05-2014Training00:26:3114,5 km32,80 km/u
05-05-2014Training00:30:0014,36 km28,71 km/u
30-04-2014Training01:23:2243,37 km31,22 km/u
28-04-2014Training00:46:3922,69 km29,18 km/u
28-04-2014Training00:28:3114,36 km30,22 km/u
25-04-2014Training00:25:5114,55 km33,78 km/u
25-04-2014Training00:47:0514,72 km18,76 km/u
04-06-2012Training00:29:2513,67 km27,88 km/u
29-06-2011Training01:36:2153,48 km33,30 km/u
22-06-2011Training00:40:2118,59 km27,64 km/u
08-06-2011Training01:10:2233,9 km28,90 km/u
23-06-2010Rondje Flevoland02:02:5862,24 km30,37 km/u
06-06-2010Uitgeest - Weesp01:45:5542,02 km23,81 km/u
26-05-2010Driemond kanaal01:33:2436,96 km23,74 km/u
19-05-2010Muiderberg - Brugtraining01:34:1430,53 km19,44 km/u
12-05-2010Training01:44:3932,84 km18,83 km/u
05-05-2010Weesp - Ankeveen - Abcoude01:12:2337,54 km31,12 km/u
24-04-2010Weesp - Vollendam - Weesp02:43:0873,57 km27,06 km/u
21-04-2010Training01:12:0734,83 km28,98 km/u
14-04-2010Training01:05:1029,79 km27,43 km/u
14-04-2010Training01:30:0030.000 km20.000,00 km/u
24-03-2010Van of naar het werk01:00:2429 km28,81 km/u

Fiets foto's van Bjorn van der Neut

TTW logo Vechtloop Hilversum City Run 2008 Weesper Kwart Triatlon Hilversum City Run 2008 City Pier City 2008 Hilversum City Run 2009 Zweef moment! Koen eng kijkend TTW Trim- Trainingsgroep Weesp Het kantoor van Indpender.nl Centraal Bureau Fondsenwerving Stichting Emma Start van de Muiderslotloop Run For The Hunger Project - Team foto Training op de hei Team foto - Hilversum City Run 2010 Bjorn en Jeroen

Fietstijden.nl op Facebook